Treenaamisesta uneksiminen saattaa parantaa urheilusuoritusta

01.08.2013 22:45 - Reija Saarinen

Tutkimuksen mukaan urheilullista suorituskykyä voi parantaa pelkästään nukkumalla. 

Jo aiemmin on todettu, että selkounella ja REM-unella on jonkinlainen yhteys, joka parantaa urheilusuoritusta. Aiemmin ei ole osattu selittää tämän syytä. Nyt tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että suoritusten parantuminen johtuu siitä, että mielesi uskoo että unessa tapahtuva harjoittelu on todellista. 

Urheilijat, jotka olivat urheilleet selkounen aikana kertoivat, että heidän suorituksensa paranivat  vaativissa lajeissa, kuten erityisen monimutkaisissa liikkeissä. Osa myös kertoi, että he jaksavat juosta pidempään ja kovempaa. Yksi tutkimukseen osallistunut ballerina kertoi harjoitelleensa vaikeaa liikettä ennen uniharjoituksia ja huomanneensa, että hän osasi myöhemmin sen myös oikeassa elämässä. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että selkounessa haaveilijat ovat unessa, mutta heidän mielensä ei tiedä heidän uneksivan. 

Treenaamista voi siis tehostaa pelkästään nukkumalla. Ikävä kyllä kaikki eivät kuitenkaan osaa tätä jaloa taitoa. Positiivista on se, että jokainen voi kuitenkin harjoitella selkounta. Harjoittelu kuitenkin vaatii paljon aikaa ja todellista innostusta. 

 Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat