Äidit avautuvat Facebookissa: "Lasten koulukirjojen päällystäminen on jokasyksyinen helvetti!"

14.08.2013 20:30 - Rea Tallgren

Syksy on taas lähellä ja sen myötä myös koulut ovat alkaneet viimeistään tällä viikolla joka puolella Suomea. Koulujen alkamisen myötä edessä on myös jokasyksyinen kirjojen päällystysprojekti, joka tekee monesta vanhemmasta hermoraunion.

Joissakin kouluissa oppilaat saavat itse päällystää omat koulukirjansa. Usein näin ei kuitenkaan ole. Koulukirjojen kontaktimuovilla päällystäminen tuntuukin monessa perheessä olevan pelätty ja jopa inhottu toimenpide, ja murheenkryyni, josta ei päästä eroon niin kauan kuin kotitaloudessa on koululaisia.

Kirjojen päällystämisestä ja siitä, onko vanhemmilla siihen velvollisuutta, löytyy muun muassa useampia keskusteluja netin keskustelupalstoilta. Lisäksi Facebook täyttyy koulujen alkaessa epätoivoisten äitien ja isien päällystysaiheisista päivityksistä.

"Elämme vuotta 2013. Turisteja viedään jo kuuhun. Ja silti kirjat pitää vieläkin päällystää?" avautuu eräs epätoivoinen äiti Facebookissa.

Toinen sanoo saavansa projektista suorituspaineita.

"Kouluissa sitten vertaillaan, että kenellä on vähiten ilmakuplia päällystetyissä kirjoissa ja niitä lapsia, joiden kirjoissa on kuplia, pilkataan. Enkä minä osaa päällystää kirjoja ilman ilmakuplia!" purkaa ahdistustaan eräs äideistä.

Eräs äiti tiivistää kaikkien tuskan:

"Lasten koulukirjojen päällystäminen on jokasyksyinen helvetti!"

Kilpailut

Uusimmat