Muistatko nämä hirvitykset? Luokattoman huonot suomalaisdubbaukset saavat karvat pystyyn

05.09.2013 16:45 - Katariina Näreaho

90-luvulla monia lastenohjelmia dubanneen Agapio Racing Teamin taidonnäytteet ovat nykyään nousseet suunnattomaksi netti-ilmiöksi.

Aikoinaan piirrossarjoja dubannut ääninäyttelijäryhmä Agapio Racing Team on suoranainen häpeäpilkku suomalaisessa televisiohistoriassa. 1990-luvulla monet lapset joutuivat katsomaan sarjoja, joissa suositut hahmot esimerkiksi Digimonista ja Halinalleista saivat ala-arvoisen äänen. Valituksia sateli, ja esimerkiksi Nelonen vaihtoi sarjojen näyttelijäryhmää palautetulvan myötä.

Itku ja hammasten kiristys on vaihtunut 20 vuodessa kuitenkin nauruhermoja kutkuttaviin koostevideoihin. YouTubesta löytyy lukemattomia videoita Agapio Racing Teamin ja Nordic Agapion parhaimmista - tai pahimmista - taidonnäytteistä.

Etenkin piirrosohjelmien tunnusmusiikit ovat nousseet suosituiksi. Esimerkiksi Flipper ja Lopaka -ohjelman tunnaria on katsottu vuosien mittaan yli 150 000 kertaa. Toinen vieläkin suositumpi video on My Little Pony -sarjassa kuultu Mis' ovat yksisarviset. Kappaleen esittävällä naisella on nuottikorva lievästi sanottuna epävireessä.

Katso karmeimmat dubbausvideot alta.

Kilpailut

Uusimmat