Kauhua koti-iltaan - 10 elokuvaa, jotka saavat niskakarvat pystyyn

02.11.2013 19:15 - Reija Saarinen

Näin halloweenin läheisyydessä on hyvä kaivaa laatikoista kauhuelokuvat kammottavaa iltaa varten.

Halloweeniin liittyy kauhu ja pelko. Näin pyhäinpäivän alla Voicen toimitus päätti  listata karmivimmat kauhuelokuvat.

Scream

Vuonna 1996 valmistunut Scream on Wes Cravein ohjaama kauhuelokuva, josta tuli nopeasti erittäin kuuluisa. Kyseessä on yksi slasher-kauhun tunnetuimmista elokuvista. Screamista on tehty myös muutamia jatko-osia sekä parodiaversioita.

The Ring

Gore Verbinskin ohjaama The Ring sai ensi-iltansa vuonna 2002. Elokuva rakentuu tappavan videonauhan ympärille. Tarinan mukaan videon katsonut henkilö kuolee seitsemän päivän kuluessa.

Halloween

Halloween on yksi maailman tunnetuimmista kauhuelokuvista. Ensi-iltansa se sai vuonna 1978. Elokuvan pääosassa on sarjamurhaaja Michael Myers.

Kauna

Kauna sai ensi-iltansa vuonna 2004. Kauna kertoo nuoresta opiskelijasta, joka saa työn vanhan rouvan hoitajana. Ikävä kyllä naisen asuttamassa talossa on tapahtunut kauheita, ja jokainen sinne saapunut kohtaa ikävän kohtalon.

Kylä

Kylä valmistui vuonna 2004. Sen on ohjannut M. Night Shyamanlan.  Elokuva kertoo pienestä kylästä ja sen ympärillä olevasta metsästä. Yllättäen kylässä alkaa tapahtua outoja asioita.

Uinu, uinu lemmikkini

Uinu, uinu lemmikkini perustuu Stephen Kingin romaaniin. Ensi-iltansa vuonna 1989. Elokuva kertoo perheestä, jonka muutto uuteen kotiin ei mene ihan toivotulla tavalla.

Hohto

Hohto on yksi kaikkien aikojen pelottavimmista elokuvista. Elokuva perustuu Stephen Kingin romaaniin ja sen on ohjannut Stanley Kubrick. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1980. Elokuva kertoo syrjäisesti hotellista ja sen talvihoitajasta, jonka mielenterveys pettää ikävien tapahtumien johdosta.

Sinister

Scott Derricksonin ohjaama Sinister sai ensi-iltansa vuonna 2012. Elokuva kertoo perheestä, joka muuttaa taloon, jonka edelliset asukkaat kokivat karmaisevan kohtalon. 

Manaaja

Manaaja on yksi tunnetuimmista kauhuelokuvista. Se ilmestyi vuonna 1973. Elokuva kertoo riivatusta Regan-tytöstä, jonka ainoaksi pelastuskeinoksi osoittautuu manaus.

Poltergeist

Poltergeist sai ensi-iltansa vuonna 1982. Elokuvan on ohjannut Tobe Hooper. Elokuva kertoo perheestä, jonka kotona alkaa tapahtua erittäin karmivia asioita.

Kilpailut

Uusimmat