Nainen, älä pyytele anteeksi! Saatat vaarantaa urakehityksesi

07.11.2013 19:15 - Rea Tallgren

Naisten nöyrä asenne ei välttämättä autakaan heitä eteenpäin urallaan.

Tuore, Chartered Management Instituten tekemä tutkimus sanoo, että naisten pahoitteleva ja nöyrä asenne saattaa tulla esteeksi urakehitykselle. Vaikka kohteliaisuus on tietenkin aina hyve, ei nöyristelyä tulisi viedä liian pitkälle, sanoo tutkimus.

Tutkijoiden mukaan naisilla on sisäänrakennettu ja kulttuurisidonnaisesti vahvistunut tarve pyydellä anteeksi virheitään - liiankin kanssa. Siinä, missä esimerkiksi mies sanoo esimerkiksi kokoukseen myöhässä tullessaan vain lyhyet pahoittelut, alkaa nainen usein selitellä, miksi oli myöhässä. Mies ikäänkuin olettaa saavansa anteeksi vähemmälläkin, nainen taas pelkää, että hänen virhettään pidetään isompana kuin se onkaan.

Tutkijoiden mukaan naiset myöskään eivät korosta omia saavutuksiaan samalla tavoin kuin miehet. Naiset odottavat usein, että heidän ahkeruutensa ja lahjakkuutensa huomataan, kun taas miehet eivät pelkää mainostaa niitä - ja kovaan ääneen. Tämän takia miesten lahjakkuus myös usein huomataan helpommin, sanovat tutkijat.

Miesten mukaan naisten liiallinen nöyryys ja anteeksipyyteleminen onkin iso syy sille, minkä takia johtotehtävissä on enemmän miehiä. He kun pitävät enemmän meteliä itsestään - ja myös hakevat rohkeammin korkeampiin asemiin, koska uskovat, että heillä on mitä tarjota.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat