Alkuperäiset tarinat Disney-satujen takana järkyttävät: Raiskauksia, kidutusta ja väkivaltaa

15.11.2013 14:45 - Rea Tallgren

Ne Disney-tarinat, joita me ja meidän lapsemme ovat nähneet elokuvissa, ovat kevyttä kamaa kun niitä vertaa tarinoihin, joista ne ovat saaneet alkunsa.

Kaikki tietävät sellaiset klassikkopiirretyt kuten Kaunotar ja Hirviö, Pieni merenneito ja Tuhkimo. Noissa tarinoissa paha saa palkkansa, ja hyvikset elävät elämänsä onnellisena loppuun asti. Värit ovat kirkkaita, ja aurinko nousee seuraavanakin päivänä. Toisin on kuitenkin ollut niissä alkuperäisissä saduissa, joista Disney-sadut kumpuavat.

Lue alta, millaisia tarinat ovat alunperin olleet.

Prinsessa Ruusunen

Eräs kaikista järkyttävin alkuperäinen tarina on Prinsessa Ruususen elämästä kertova satu. Tarinassa prinsessa todellakin nukahtaa saatuaan pistoksen sormeensa. Prinssi, joka hänet löytää, ei kuitenkaan suinkaan ole minkäänsortin herrasmies. Prinssi nimittäin raiskaa nukkuvan prinsessan ja saattaa hänet raskaaksi. Ruusunen synnyttää prinssille myöhemmin kaksoset, jotka prinssin vaimo (kyllä, hän on myös naimisissa) yrittää tappaa mustasukkaisena.

Pieni merenneito

Alkuperäisessä tarinassa muutama seikka on samalla tavalla kuin Disney-elokuvassakin. Prinssi todella tippuu mereen ja pieni merenneito rakastuu häneen. Moni seikka on lastenelokuvassa kuitenkin hyvinkin rajusti siloiteltu.

Alkuperäisessä tarinassa merenneito saa jalat, mutta jokainen askel tuntuu siltä, kuin hän kävelisi lasinsirujen päällä. Hänen varastettu äänensä ei myöskään ole ainoa asia, joka hänellä on menetettävänä. Mikäli hän ei saa tosirakkautensa suudelmaa, hän kuolee.

Hänen tosirakkautensa prinssi päätyy lopulta naimisiin toisen naisen kanssa. Pieni merenneito on yksin, eikä hänellä ole edes ääntä, koska hän ei ole saanut tosirakkaudeltaan suudelmaa. Alkuperäisessä tarinassa ainoa keino, jolla merenneito voisi selvitä hengissä olisi se, että hän tappaisi prinssin.

Merenneito ei kuitenkaan pysty tähän. Niinpä hän tekee itsemurhan, heittäytyy mereen, ja muuttuu vaahdoksi.

Tuhkimo

Tuhkimotarina pitää suunnilleen paikkansa Disney-versiossakin. Kaunisteltua on kuitenkin se, kuinka pitkälle Tuhkimon isosiskot menevät saadakseen prinssin itselleen. He pistävät kapuloita nuorenparin rattaisiin huolella. Lisäksi, kun tulee lasikengän sovittamisen aika, toinen siskopuolista leikkaa itseltään puukolla varpaat poikki saadakseen jalkansa mahtumaan kenkään. Prinssi onkin mennä halpaan, kunnes pikkulinnut kertovat hänelle, että kenkä on täynnä verta.

Pinokkio ja Lumikki

Pinokkion alkuperäisessä tarinassa kissa ja kettu yrittävät hirttää pinokkion, mutta eivät onnistu siinä. Lumikista kertovassa tarinassa paha taas saa väkivaltaisen palkkansa, kun lopussa ilkeä äitipuoli syrjäytetään, ja hänen jalkoihinsa kiinnitetään kidutuskeinona polttavat silitysraudat, jotka jalassaan hän tanssii mielipuolisesti tuskasta, kunnes kuolee kipuun.

Topi ja Tessu

Alkuperäisessä tarinassa eräs metsästäjän koirista lähtee jahtaamaan kettua, mutta jää junan alle. Metsästäjä katkeroituu tästä ketulle ja ryhtyy metsästämään sitä kiihkeästi. Metsästäjä ei saa vuosiin kettua kiinni, mutta tappaa kaksi sen kumppania ja kaikki sen pennut. Tarina loppuu viimeiseen takaa-ajoon, jonka päätteeksi kettu kuolee väsymyksestä. Metsästäjän lempikoira Tessu on myös jo niin vanha, että metsästäjä lopettaa sen ampumalla. Melkoisen kaukana Disney-versiosta, eikö?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat