5 ällistyttävää faktaa dildoista

24.03.2014 20:15 - Katariina Näreaho

Tiesitkö, että ensimmäinen hieromasauva on peräisin kivikaudelta?

Maailma on pullollaan dildoja! On erivärisiä, erimuotoisia, erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja hierontasauvoja. Valikoima on niin laaja, että jokaiselle löytyy varmasti mieluisin. Mutta mitä me tarkkaan ottaen tiedämme niistä? Tässä viisi vähintäänkin mielenkiintoista faktaa dildoista.

1. Hieromasauvat on alunperin suunniteltu hoitomenetelmäksi naisille, jotka kärsivät hysteriasta. Hysteria oli 1800-luvun loppupuolella varsinainen muotisairaus, ja sairaalat täyttyivät hysterian valtaan joutuneista naisista. Alkuun sairautta hoidettiin hieromalla intiimialuetta, mutta potilasvyöryn takia lääkärit kehittelivät höyryllä toimivan vibraattorin. Pian hieromasauva saapui myös markkinoille ja naisten yöpöydän laatikkoihin.

2. Ihmiset eivät ole ainoita, jotka käyttävät apuvälineitä itsensä tyydyttämiseen. Muun muassa apinoiden kuten orankien on havaittu turvautuvan "dildoihin". Tosin apinoiden maailmassa hieromasauvat ovat astetta alkeellisempia, eli puisia keppejä, ei silikonista valmistettuja tekopeniksiä.

3. Maailman vanhin dildo on löydetty Saksassa sijaitsevasta luolasta. Se on parikymmentäsenttiä pitkä ja tehty kivestä. Tutkijat ovat arvelleet sen olevan lähes 30 000 vuotta vanha.

4. Yhdysvalloissa suhtaudutaan kovin ristiriistaisesti dildoihin. Joissakin osavaltioissa on jopa kiellettyä omistaa hieromasauvoja: Teksasissa on laki joka kieltää omistamasta enemmän kuin viisi dildoa. Indianassa ja Alabamassa ne ovat kokonaan kiellettyjä.

5. Dildo on myös pieni saari Kanadassa. Itseasiassa saari sijaitsee Dildo-nimisen kaupungin edustalla.

Kerroimme aiemmin myös, kuinka hieromasauva tulee puhdistaa oikeaoppisesti. Lue aiheesta lisää täältä.

Lähde: Brobible

Kilpailut

Uusimmat