Syy sinkkuuteen voi löytyä unitavoista

03.04.2014 17:15 - Reija Saarinen

Se oletko ilta- vai aamuvirkku saattaa vaikuttaa parisuhdestatukseesi.  

Tuoreen tutkimuksen mukaan aika jolloin menet nukkumaan ja aika jolloin heräät saattavat olla syy parisuhdestatukseesi. Iltavirkut ovat todennäköisemmin sinkkuja tai viihtyvät lyhyemmissä suhteissa aamuvirkkuihin verrattuna.

Tutkimuksessa oli mukana 501 opiskelijaa. Oppilaat pelasivat riskinottopeliä sekä antoivat itsestään sylkinäytteen, jolla mitattiin heidän hormonitasojaan ennen ja jälkeen pelin. Heiltä tiedusteltiin myös halua riskinottoon, heidän suhdestatustaan, seksikumppaneiden määrää sekä tietoa yleisestä terveydestä. Hieman yli 200 osallistujaa pyydettiin myös kertomaan ovatki he ilta- vai aamuvirkkuja.

Tulokset paljastivat surullisia uutisia yökukkujille. 38 prosenttia iltavirkuista miehistä ja 37 prosenttia yökukkuja naisista oli sinkkuja. Sen sijaan aamuvirkuista sinkkuja oli vain 24 prosenttia miehistä ja 20 prosenttia naisista. Yllättävää lienee myös se, että unirytmillä on suurempi vaikutus suhdestatukseen kuin riskinottokyvyllä tai hormoneilla.

Tulokset eivät tietenkään tarkoita sitä, että yökyöpelin tulee vaihtaa unirytmiään, jotta hän löytää kumppanin.Tutkijoiden mukaan on nimittäin selvää, että aamuvirkut eivät ole yhtään onnekkaampia rakkauden suhteen.

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, jotka jokaisen sinkun kannattaa pitää mielessä. Tuon jutun voit lukea täältä.

 Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat