Raskauden aikaisille tunneryöpyille on syynsä

08.05.2014 09:45 - Minna Talstila

Raskauden aikana tunteet ovat monesti pinnassa ja asioita saattaa unohtua. Tutkimukset osoittavat, että ilmiöillä on tietty tarkoitus. 

Tunneryöpyt ja asioiden unohtaminen ovat osa monen naisen raskautta. Ne saattavat turhauttaa, mutta on lohduttavaa kuulla, että niillä on tehtävänsä. 

Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että raskauden aikaiset aivoissa tapahtuvat muutokset auttavat odottavaa äitiä ymmärtämään lapsen tarpeita heti tämän syntymästä lähtien. Tämä tapahtuu, kun aivojen emotionaalisista kyvyistä vastaava alue aktivoituu. 

Tutkimuksen tulokset saatiin kuvatestien avulla. Raskaana oleville ja lapsen jo saaneille naisille näytettiin kuvia, joiden perusteella heidän piti tunnistaa vauvojen tunnetiloja.

Raskaana olevat naiset käyttivät tunteita tunnistaessaan enemmän oikeaa aivopuoliskoa ja lapsen saaneet naiset vasenta. Oikea aivopuolisko on tyypillisesti yhdistetty tunteisiin ja vasen puolisko logiikkaan.

Raskaana olevat myös tunnistivat tunteita paremmin kuin äiteinä jo jonkin aikaa olleet. Näin ollen näyttäisi siltä, että raskauden aikainen tunteellisuus auttaa tuoretta äitiä luomaan yhteyttä vauvaansa heti synnytyksen jälkeen.

Äskettäin julkaisimme jutun odottavien äitien kauniista vartaloista. Katso kuvat täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat