Nyt meni liian pitkälle: Naisopiskelijoiden koulukuvista photoshopattiin vähemmän seksikkäitä

30.05.2014 23:15 - Senni Loikala

Osa amerikkalaisen lukion naisopiskelijoista hämmentyi nähdessään kuvansa koulunsa tuoreessa vuosikirjassa.

Amerikassa, Utahin osavaltiossa sijaitsevan Wasatchin lukion naispuoliset opiskelijat hämmästyivät nähtyään koulunsa julkaiseman, odotetun vuosikirjan. Opuksen sivuilla olevia naisopiskelijoiden koulukuvia oli nimittäin muokattu Photoshopilla niin, että niissä näkyi vähemmän paljasta ihoa.

Alkuperäiset kuvat eivät varmasti monestakaan näytä siveettömiltä. Yhdessä kuvassa nuorella naisopiskelijalla on päällään kermanvärinen, olkapäät paljaaksi jättävä, toppi. Vuosikirjaan vaate on muuttunut valkoiseksi t-paidaksi.

Opiskelijoita, keiden kuvia oltiin muokattu, ei tiedotettu asiasta. Uusi ulkomuoto paljastui vasta kirjan sivuilta. Suuttumusta aiheutti eritoten se, että mahdollisuus joutua kuvamuokkauksen kohteeksi koettiin sattumanvaraiseksi. Esimerkiksi kuvista, joissa kahdella eri tytöllä on lähestulkoon samanlaiset paidat, vain toinen muokattiin peittävämmäksi.  

Tiukkaa pukeutumiskoodia, joka kieltää muun muassa spagettiolkaimet ja ihoa paljastavat shortsit ja hameet, noudattava lukio puolustaa tekoaan vetoamalla siiveellisyyteen. Koulu myöntää vain, että se olisi voinut muokata kuvia yhdenmukaisemmin.

Pääset katsomaan alkuperäiset ja muokatut kuvat täältä.

Uutisoimme aiemmin kokeesta, joka hämmensi koululaisten vanhemmat täysin. Pääset juttuun täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat