Erikoistehosteiden voima on uskomaton – katso tunnettujen elokuvien ennen ja jälkeen -kuvat

15.06.2014 20:15 - Linda Arponen

Erikoistehosteiden käyttö ei ole elokuvissa ja televisiosarjoissa uusi asia, mutta silti se, mitä niillä voi saada aikaiseksi, saattaa yllättää.

Kaikki, jotka ovat joskus nähneet miten elokuvia tehdään tietävät, että monia erikoistehosteita vaativia kohtauksia kuvataan vihreän tai sinisen taustakankaan edessä. Tätä tekniikkaa käytetään esimerkiksi niissä tilanteissa, kun luodaan kohtauksia, joiden kuvaaminen todellisessa ympäristössä olisi mahdotonta. Tällaisia ovat esimerkiksi katastrofit ja avaruudessa tapahtuvat kohtaukset.

Kun kohtaukset on kuvattu, voidaan niihin jälkikäteen luoda digitaalisesti periaatteessa mitä tahansa.

Bored Panda -sivusto esitteleekin monista tutuista elokuvista ja tv-sarjoista ennen ja jälkeen -kuvia, joissa nähdään miltä kohtaus on näyttänyt taustakankaan kanssa ja miltä taas sen jälkeen, kun digitaaliset efektit on lisätty.

Joukossa on kuvia esimerkiksi televisiosarjoista The Walking Dead, Game of Thrones ja Greyn anatomia sekä elokuvista kuten Piin elämä, The Wolf of Wall Street ja Gravity. Katso kuvat täältä.

Lähde: Bored Panda

Olemme aiemminkin uutisoineet siitä, kuinka elokuvakohtaukset voivat tuntua erilaisilta sen jälkeen, kun on nähnyt kuvia niiden tekoprosessista. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat