Myytti syyniin: Voiko miehen peniksen koon päätellä hänen jalkansa koosta?

17.06.2014 14:27 - Rea Tallgren

Vanha sananlasku sanoo, että mitä isompi kenkä miehellä on, sitä isompi on myös hänen miehisyytensä. Tutkijat ovat nyt selvittäneet, pitääkö asia paikkansa.

Moni nainen on vähintäänkin vitsillä vilkaissut komean miehen kenkiä, eikä suinkaan vain selvittääkseen, onko miehellä tyylitajua. Sen sijaan naiset usein haluavat varmistaa, onko miehellä kokoa jalkojen lisäksi myös haarojen välissä. Vanha viisaus nimittäin väittää, että isojalkaisilla miehillä olisi myös iso penis.

Asialla itse asiassa on jotain tekemistä totuuden kanssa. Hox-geenin tiedetään aiheuttavan varpaiden ja sormien liikakasvua ja samasta asiasta kärsivillä yleensä on myös suurentunut klitoris ja penis.Mutta kun jätetään huomiotta varsinaiset poikkeustapaukset, ei tutkijoiden mukaan ole voitu kiistatta todistaa, että jalkojen koolla olisi jotain tekemistä peniksen koon kanssa.

Eräässä kanadalaistutkimuksessa saatiin selville, että mitä isommat kengät miehellä oli, sitä pidempi penis hänellä oli. Myös miehen pituus vaikutti peniksen pituuteen siten, että pidemmillä miehillä oli pidemmät penikset. Tämän tutkimuksen ongelma on kuitenkin se, että tutkimuksessa miesten jalkojen koosta ei ollut kiistatonta näyttöä, joten uskottavien ja lopullisten päätelmien tekeminen oli mahdotonta.

Myöhemmin laajempi tutkimus selvitti samaa asiaa, ja sai selville, että peniksen koolla ja jalkojen koolla ei ollut yhteyttä keskenään.

Oikeastaan tutkimukset ovat siis onnistuneet vaan sekoittamaan ajatuksia miesten kenkien ja peniksen koon korrelaatiosta vain enemmän. Oikeastaan ainoa asia, mitä miehen kengistä voi siis edelleenkin päätellä on se, onko hänellä tyylitajua.

Kerroimme aiemmin, että peniksen pieni koko voi olla parisuhteen pelastus. Lue lisää tuosta jutusta tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat