Pysäyttävä video leviää netissä: "Jokaisen naisen tulisi katsoa se"

30.06.2014 09:02 - Rea Tallgren

Always on tehnyt videon, joka jokaisen naisen olisi syytä nähdä.

Always on tehnyt videon, jolla se haluaa muuttaa asenneilmapiiriä. Videolla on kutsuttu eri ikäisiä ihmisiä casting-tilaisuuteen. Kun heitä pyydetään tekemään erilaisia asioita "kuten tyttö", he alkavat välittömästi pelleillä ja mokailla. Kun ohjaaja pyytää esimerkiksi heitä "juoksemaan kuten tyttö", alkavat he huitoa käsillään tai huolehtia, että heidän hiuksensa menevät huonosti.

Kameran edessä esiintyvät ihmiset todistavat omalla käytöksellään, että asioiden tekeminen "kuten tyttö" koetaan huonoksi tai hölmöksi asiaksi. Kun ohjaaja pysäyttää heidät, ja kysyy, miksi he olettavat tyttöjen tekevän noin, ymmärtävät he itsekin juuri vahvistaneensa stereotypioita.

Videon vaikuttavinta antia ovat lapset. Kun erästä pyydetään juoksemaan "kuten tytöt", alkaa hän juosta sielunsa kyllyydestä. Kun ohjaaja kysyy häneltä, mitä "juokse kuten tyttö" tarkoittaa, vastaa hän viisaammin kuin kukaan muista:

- Se tarkoittaa "juokse niin kovaa kuin ikinä pystyt".

Always haluaa videolla muistuttaa, ettei asioiden tekeminen "kuten tyttö" ole huono asia. Se meidän kaikkien olisi syytä muistaa ja siksi videota jaetaankin sanomalla, että jokaisen naisen olisi syytä nähdä se.

Katso vaikuttava video alta. 

Kerroimme aiemmin tavoista, joilla omasta lapsestaan saa kasvatettu onnellisen. Lue nuo seikat tästä.

Suosittelemme

Uusimmat