Uskaltaisitko sinä? Susiin pääsee jo ystävystymään lähietäisyydeltä

04.08.2014 11:48 - Senni Loikala

Susia kasvattaneet Cynthia ja Wayne Watkins jopa suukottelevat villien karvaturriensa kanssa. He päästävät myös matkailijat keskelle susilaumaa.

Uskaltaisitko sinä mennä tekemään tuttavuutta keskelle susilaumaa? Floridassa, Seacrest Wolf Preserve -luonnonsuojelualueella se on mahdollista hieman alle 20 euron pääsymaksua vastaan.

Voittoa tavoittelemattoman yrityksen omistajat Cynthia ja Wayne Watkins ovat kasvattaneet susia niin, että ne viihtyvät ihmisten seurassa. Heidän 30 suttaan ovat tulleet läheisiksi pariskunnalle, joka jopa halailee ja antaa niille suukkoja.

Tavoitteena on kuitenkin, että ihmiset kiinnostuisivat suojelemaan susien selviytymistä luonnossa. Monet susilajit ovat nimittäin uhanalaisia ja ihmiset uhkaavat niiden tulevaisuutta.

Monet asiantuntijat pitävät kuitenkin vaarallisena, että Watkinsit päästävät myös muita ihmisiä susien lähelle. Susitutkija Dave Merchin mukaan se ei ole ainakaan turvallista.

- Ne ovat siltikin arvaamattomia, koska ne ovat villieläimiä. Sudet eivät ole koiria. Koiria on jalostettu kotieläimiksi tuhansien vuosien ajan ja arvaamattomuus ja villiys on saatu niistä jalostuksella pois, Merch sanoo.

Mikäli kuitenkin päätät lähteä hieromaan ystävyyttä Watkinsien kasvattamien susien kanssa, näytetään sinulle opetuksellinen video ennen kuin pääset villieläinten luokse. Kohteessa vierailu on mahdollista myös perheille, joissa lapset ovat yli kuusivuotiaita.

Lue myös: Katse puhuu puolestaan: Sudet ja koirat kommunikoivat keskenään kiehtovalla tavalla

Lähde: Tech Times

Kilpailut

Uusimmat