Kazakstanin viranomaisvaroitus: Paavo Pesusieni turmelee lasten mielen

28.09.2014 15:15 - Eeva Rajala

Kazakstanilaiset viranomaiset ovat sitä mieltä, että suosittu animaatiohahmo Paavo Pesusieni on pelkkä väkivaltainen kiusaaja.

Viranomaisten mukaan Paavo Pesusieni turmelee kehittyvän lapsen mielen. Hahmo aiheuttaa tasaisin väliajoin väkivaltaa omassa yhteisössään ja vielä nauttii siitä mitä tekee. Paavo Pesusieni hakkaa naapurinsa, käyttäytyy kuin huligaani ja on onnellinen tekemisistään.

Maan opetusministeriö katsoi lukuisia Paavo Pesusieni -jaksoja ja pyytää nyt vanhempia rajoittamaan lastensa animaatiosarjan katsomista. Ministeriön mukaan hahmo luo huliganismin, väkivaltaisuuden ja kiusaamisen kulttuuria.

Lasten oikeuksia suojelevan komitean puheenjohtaja Zabira Orazalieva kertoo, että Paavo Pesusieni -hahmolla on negatiivinen ja hyvin vahingollinen vaikutus lasten mieleen. Orazalievan mukaan lapset voivat saada sellaisen käsityksen, että on ihan ok haukkua ja nöyryyttää toisia ilman, että siitä koituu minkäänlaista rangaistusta.

- Olemme nähneet, miten Paavo Pesusieni säännöllisesti aiheuttaa väkivaltaa ja vielä nauttii siitä, mitä tekee. Tämä shokeeraava käyttäytymismalli jää lapsen mieleen ja vaikuttaa lapsen omaan käyttäytymiseen myöhemmin, hän kertoo.

Lähteet: Mirror, Pradva.ru

Kilpailut

Uusimmat