Käärme, korppi, susi - katso, mikä on voimaeläimesi ja mitä se sinusta kertoo

05.01.2015 13:15 - Rea Tallgren

Amerikan vanhat kansat uskoivat, että jokaisella ihmisellä on oma toteemieläin, eli niin sanottu voimaeläin, joka määräytyy syntymäajan mukaan.

Kullakin toteemieläimellä, kuten horoskooppimerkilläkin, on omat tietyt luonteenpiirteensä ja yleiset persoonallisuuteen liittyviä tekijöitä. Se, mikä kunkin toteemieläin on, määräytyy heidän syntymäaikansa mukaan.

Etsi oma toteemieläimesi alta. Tunnistatko itsesi?

Saukko: tammikuun 20. - helmikuun 18.

Saukot ovat monesti erikoisia ja käyttäytyvät eri tavalla kuin peruskäyttäytymissäännöt soisivat. Saukot ovat voivat olla vaikeaselkoisia varsinkin niille, jotka eivät heitä kunnolla tunne. Työnsä saukot hoitavat tavalla, joka ei sopisi useimmille. Ei kuitenkaan pidä sen hämätä, sillä vaikka saukon tavata ovatkin outoja, ovat ne yllättävän tehokkaita.

Saukot tarkastelevat maailmaa omasta perspektiivistään. He ovat suunnattoman mielikuvituksellisia ja älykkäitä ja siksi he ovat aina karvan verran muita edellä. Saukot luottavat usein intuitioon. He ovat myös todella hyviä ystäviä, jotka antavat huomiota tärkeinä pitämilleen ihmisille.

Rakastavassa ja viihtyisässä ympäristössä saukot ovat hyvin herkkiä, sympaattisia, rohkeita ja rehellisiä. Jos saukot joutuvat tiukan tilanteen eteen, voivat he kapinoida tai eristäytyä tyystin.

Susi: helmikuun 19. - maaliskuun 20.

Susi on supertunteellinen ja hyvin intohimoinen. Sudet tunnetaankin toteemieläimistä juuri rakastaja-hahmona. Susi saa kenet tahansa uskomaan, että kaikki mitä maailmassa tarvitaan, on rakkaus.

Susi on ristiriitainen hahmo. Vaikka se rakastaa rakkautta ja on hyvin hellä ja empaattinen, tarvitsee se myös paljon itsenäisyyttä ja omaa aikaa. Usein sudet
ovatkin niin sanottuja "yksinäisiä susia."

Rakastavassa ja viihtyisässä ympäristössä sudet ovat todella intohimoisia ja anteliaita, osoittavat kiintymystä ja ovat helliä. Tiukan paikan tullen sudet saattavat olla pakkomielteisiä, epäkäytännöllisiä ja kostonhimoisia.

Haukka: maaliskuun 21. - huhtikuun 19.

Haukka on kuin syntynyt johtajaksi ja hänen oikeudenmukaisuuteensa voidaan aina luottaa. Haukka haistaa rahan, eikä tuhlaa aikaa vaan takoo silloin, kun rauta on kuumaa. Isoissa ryhmissä tai joukkuelajeissa haukka on arvostettu tiimin jäsen.

Haukat saattavat toisinaan käyttäytyä itserakkaasti. Toisaalta he ovat myös yleensä aina oikeassa, joten pieni ylimielisyys heille suotakoon.

Rakastavassa ja viihtyisässä ympäristössä haukka on loppuun asti intohimoinen ja varsinkin parisuhteissa hän pitää liekin helposti yllä. Tiukan paikan tullen haukka voi olla töykeä, suvaitsematon, kärsimätön ja yliherkkä.

Majava: huhtikuun 20. - toukokuun 20.

Tule, näe ja voita - siinä majavan motto. Bisnesmaailmassa majava saa kaiken hoidettua suunnattoman tehokkaasti. Työelämässä majava onkin arvostettu kumppani.

Majavaa ei kannata haastaa väittelyyn, sillä hänellä on partaveitsen terävä äly ja terävä kieli. Vaikka majava onkin arvostettu kumppani esimerkiksi liike-elämässä, joutuu hän usein ongelmiin, koska vaatii, että asiat tehdään joko heidän tavallaan tai ei ollenkaan. Usein majavien tapa kieltämättä olisi paras, mutta majavien tulisi myös oppia tekemään kompromisseja.

Rakastavassa ympäristössä majavat voivat olla sympaattisia, anteliaita, auttavaisia ja lojaaleja. Jos he joutuvat tiukan paikan eteen, saattavat he olla hermostuneita, käyttäytyä pelkurimaisesti tai omistushaluisesti tai vaikuttaa ylimielisiltä tai vaativilta.

Peura: toukokuun 21. - kesäkuun 20.

Peurat ovat todella eläväisiä ja nopeaälyisiä. Peuroilla on hyvä huumorintaju ja he saavatkin kenet tahansa nauramaan.

Peura on haluttua juttuseuraa, tosin he saattavat olla hieman itsekeskeisiä. Peurat ovat todella tietoisia omasta olemuksestaan, mutta hänen lievää narsismiaan siedetään, sillä he ovat niin kyvykkäitä.

Miellyttävässä ympäristössä peuran vilkkaus ja valovoima pääsevät oikeuksiinsa. Parisuhteessa peura on usein suhteen kantava voima. Jos peura joutuu tiukan paikan eteen, voi hän olla itsekäs, kiukutteleva, kärsimätön, laiska ja kaksinaamainen.

Tikka: kesäkuun 21. - heinäkuun 21.

Tikat ovat kaikista toteemieläimistä hoivaavimpia. He ovat suunnattoman hyviä kuuntelijoita, empaattisia ja ymmärtäväisiä. Tikka on se, jonka haluaa rinnalleen, kun tarvitsee apua.

Tikat ovat vanhempana ideaaleja, ja he ovat myös hyviä kumppaneita. Tikat ovat myös hyvin kekseliäitä ja hyviä organisoimaan.

Lempeässä ympäristössä tikka on välittävä, omistautuva ja todella romanttinen. Jos tikka joutuu tiukan paikan eteen, voi hän olla vihainen, omistushaluinen, kateellinen ja ilkeä.

Lohi: heinäkuun 22. - elokuun 21.

Lohi on sähköisen energinen, intuitiivinen ja luova. Hänen energiansa myös tarttuu, ja hän onkin luontainen innostaja.

Lohi saa kaikki mukaan ideoihinsa, vaikka niissä ei olisikaan kauheasti järkeä. Lohella ei ole pulaa ystävistä, onhan hän antelias ja älykäs. Lohella on paljon tavoitteita ja luonteensa vuoksi hän saa kaikki innostettua mukaan projekteihinsa, vaikka ne olisivat kuinka itsekkäitä tahansa.

Turvallisessa ympäristössä lohi on vakaa, tyyni, sensuelli ja antelias. Jos lohi joutuu tiukan paikan eteen, saattaa hän käyttäytyä suvaitsemattomasti, egoistisesti ja jopa vulgaaristi.

Karhu: elokuun 22. - syyskuun 21.

Karhu on todella pragmaattinen ja hänellä on hyviä metodeja, joita hän osaa hyödyntää täydellisesti. Karhu onkin kykyjensä takia työkaverina todella arvostettu ja hän myös pitää jalkansa maassa.

Karhut tulevat erityisen hyvin toimeen pöllöjen kanssa. Karhuilla on iso sydän ja he ovat anteliaita. Karhut ovat monesti todella vaatimattomia ja jopa hieman ujoja.

Rakastavassa ympäristössä karhut ovat todella rakastavia ja uhrautuvaisia. He ovat myös niin kärsivällisiä, että moni turvautuu heihin, kun haluaa oppia jotain tai tarvitsee neuvoja. Tiukan paikan eteen joutuessaan karhuista tulee skeptisiä, laiskoja, pikkumaisia ja sulkeutuneita.

Korppi: syyskuun 22. - lokakuun 22.

Korppi on todella innostunut ja heistä tuleekin luontaisesti usein yrittäjiä. Heidän charminsa myös pelaa lähes kaikkiin, eikä heidän tarvitsekaan nähdä vaivaa hurmatakseen muita. Kaikki kuvailevat korppia energiseksi ja heidän puoleensa käännytäänkin aina, kun kaivataan ideoita ja mielipiteitä.

Korpit ovat idealistisia ja diplomaattisia. Rakastavassa ympäristössä korpit ovat hyvin rentoja ja romanttisia sekä kaunissanaisia. Parisuhteissa korpit ovat usein hyvin

kärsivällisiä ja intuitiivisia. Jos korppi joutuu tiukan paikan eteen, voi hänestä tulla vaativa, epäjohdonmukainen, kostonhimoinen ja raskas.

Käärme: lokakuun 23. - marraskuun 22.

Käärmeet ovat hyvin henkisiä ja moni pitääkin heitä johtajahahmoina. Vanhat kansat uskoivat, että käärmeillä on parantajan ominaisuuksia ja edelleen käärmeet loistavat varsinkin hoiva-alalla.

Joskus käärmeillä on mielessään niin monta sellaista asiaa, joita suurin osa ihmisistä ei edes näe tai kiinnitä niihin huomiota, että he saattavat vaikuttaa mystisiltä tai pahimmillaan jopa pelottavilta. Vaikka käärmeillä onkin salainen ja usein synkkä puolensa, voivat olla myös herkkiä ja välittäviä.

Välittävässä ihmissuhteessa käärmeet voivat olla intohimoisia, inspiroivia, huumorintajuisia ja auttavaisia. Jos käärme joutuu tiukan paikan eteen, saattaa hän kääntää takkinsa, olla väkivaltainen ja kärsiä mielialan vaihteluista.

Pöllö: marraskuun 23. - joulukuun 21.

Pöllö on kuin mutantti ja pystyykin muuntautumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pöllöistä onkin tavallista vaikeampaa ottaa selvää. Pöllöt syleilevät elämää sydän avoimena ja menevät eteenpäin täyttä vauhtia.

Pöllöt voivat olla välinpitämättömiä ja käyttäytyä arvaamattomasti. Lisäksi he saattavat olla ajattelemattomia. Pöllöille sopivia ammatteja ovat taiteilija tai opettajan ammatti, sekä luonnonsuojelulliset tehtävät. Toisaalta, pöllöt pärjäävät mukautumiskykynsä vuoksi ammatissa kuin ammatissa.

Kannustavassa ympäristössä pöllöt ovat herkkiä, innokkaita ja hyviä kuuntelijoita. Jos pöllö joutuu tiukan paikan eteen, voi hän olla katkera ja sotaisa.

Hanhi: joulukuun 22. - tammikuun 19.

Jos haluat, että mikä tahansa homma tulee hoidetuksi, anna sen hanhen vastuulle. Hanhi asettaa itselleen tavoitteita, ja saavuttaa ne aina. Hanhi haluaa menestyä hinnalla millä tahansa, eikä odota muiden hyväksyntää toiminnalleen.

Hanhet ovat suunnattoman motivoituneita, ja siksi he ovatkin todella hyviä bisneskumppaneita ja joukkuekavereita.

Tukea tarjoavassa ympäristössä hanhet voivat saavuttaa kaiken tavoittamansa. He myös ovat todella huumorintajuisia, intohimoisia ja sensuelleja. Jos hanhet joutuvat pulaan, he saattavat alkaa käyttäytymään pakkomielteisesti tai addiktoituneesti ja se saattaakin koitua heidän kohtalokseen.

Lähde: The Mind Unleashed

Kilpailut

Uusimmat