Millaista on olla sekä mies että nainen? Tositarina pistää miettimään

22.01.2015 17:15 - Senni Loikala

Brittiläinen 18-vuotias Layla Warlow elää vuorottain naisena ja miehenä. Hän jakaa tarinansa, joka on alkanut levitä netissä. Kuvan nainen ei liity tapaukseen.

Brittiläisen Layla Warlowin, 18, kylpyhuoneessa on sekä naisten että miesten suihkugeeliä. Se johtuu siitä, että Warlow elää välillä naisena, Laylana, kun taas välillä hänen on saatava olla mies, Layton.

Rukoili pikkutyttönä lyhyitä hiuksia

Kun Warlow oli lapsi, hän valitsi mieluummin housut hameen sijaan. Lisäksi tyttö rukoili tädiltään, joka kasvatti hänet, että saisi leikata hiuksensa lyhyiksi.

Warlow ajatteli 13-vuotiaana olevansa biseksuaali. Myöhemmin Warlow uskoi, että hän saattaisi olla transsukupuolinen. Naiselliset muodot saivat olon tuntumaan epämukavalta.

16-vuotiaana Warlow alkoi elää julkisesti transsukupuolisena. Hän sitoi rintansa teipillä ja käytti miesten vaatteita koulussa.

Jokin oli kuitenkin vialla. Vaikka hän eli nuorena miehenä, hän oli alkanut ikävöidä naiseuttaan.

Samoihin aikoihin Warlow löysi netistä kullanarvoista vertaistukea: oli olemassa muitakin ihmisiä, keiden sukupuoli-identiteetti rakentui vuoroin molemmista sukupuolista.

Keitä Layla ja Layton ovat?

Nuorisokeskuksessa työskentelevä Warlow saattaa elää esimerkiksi kolme viikkoa miehenä, mutta yhtenä aamuna herätessään hänestä tuntuu enemmän Laylalta.

- Se valinta ei ole minusta kiinni, että pukeudun herättyäni tietyllä tavalla. Minulla ei ole kontrollia siihen, tulenko olemaan Layton vai Layla minäkin päivänä, Warlow kertoo.

Kun Warlow on nainen, hän laittautuu huolella ja kiinnittää huomiota pukeutumiseensa. Suhteellisen voimakas meikki ja avonaiset paidat kuuluvat hänen tavaramerkkeihinsä.

Laylana hän pitää enemmän yksinolosta ja vihaa urheilua, kun taas Laytonina hän viihtyy seurassa ja on suuri jalkapallofani. Helppoa kahden sukupuolen välillä eläminen ei kuitenkaan ole.

- Kun olen Layton, rintojeni näkeminen saa minut itkemään ja vihaan naisellista vartaloani, kertoo Warlow.

Warlowin ystävät ovat huomanneet, että Layla on paljon hiljaisempi ja nauravaisempi kuin ulospäinsuuntautunut ja sähäkkä Layton. Uusiin ihmisiin ystävystyminen ei kuitenkaan ole helppoa.

- Ystävystyminen on niin vaikeaa, koska ihmiset ovat aina todella hämmentyneitä, kun he ovat tunteneet minut Laytonina kaksi tai kolme kuukautta, mutta yhtäkkiä hän on muuttunut selittämättä naiseksi, Warlow kertoo.

"Jatkuvaa taistelua"

Warlow on kohdannut vaikeuksia myös työelämässä. Nykyisessä työssään hän kuitenkin tuntee olevansa hyväksytty.

- He (työkaverit) ovat todella kannustavia sukupuoleni suhteen. He jopa antavat minun käyttää kahta eri nimikylttiä riippuen, kummassa sukupuolessa tulen töihin, Warlow sanoo.

Warlow puhuu myös seksuaalisesta suuntaumisestaan. Kun hän on Layla, häntä kiinnostavat miehet. Layton puolestaan tuntee vetoa naisia kohtaan. Vielä hän on kuitenkin sinkku, sillä hänen sukupuoli-identiteettinsä on vaikeuttanut myös deittailua.

- Parisuhteet ovat lähes mahdottomia, koska siirryn jatkuvasti sukupuolesta toiseen. Olen käynyt treffeillä ennen ja minulle kyllä jutustellaan, mutta se ei ole ikinä edennyt pidemmälle, koska he ovat pitäneet vaikeana tulla toimeen tilanteeni kanssa, Warlow kertoo.

Warlow toivoo, että ihmiset tietäisivät enemmän sukupuolisesta moninaisuudesta ja kahdessa sukupuolessa elämisestä. Tällöin vähemmistöjen elämä voisi olla helpompaa.

- Joskus kahdehdin ihmisiä, ketkä tietävät kumpaa sukupuolta heidän kuuluu olla. Minulle se on jatkuvaa taistelua.

Pääset katsomaan kuvia Warlowista Laylana ja Laytonina täältä.

Seuraava artikkeli: Sukupuoltaan korjannut naisupseeri: Armeija on ajattelussaan edistyksellinen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat