Maailman vanhin ihminen juhlii tänään 117. syntymäpäiväänsä - katso kuva

05.03.2015 16:15 - Linda Arponen

Japanilaisnainen Misao Okawa suhtautuu rennosti suureen päiväänsä.

Maailman vanhin ihminen Misao Okawa saavutti tänään peräti 117 vuoden kunnioitettavan iän. Hän on syntynyt 5. maaliskuuta 1898 Japanin Osakassa.

Vaikka hän on nähnyt esimerkiksi kaksi maailmansotaa ja on saanut todistaa, kuinka ensimmäiset lentokoneet on keksitty, ei aika tunnu tälle japanilaisnaiselle kovin pitkältä.

- Se tuntuu varsin lyhyeltä, kertoi Okawa eilen, kun Osakan kaupungin virkamies Takehiro Ogura kysyi kukkakimpun ojentaessaan naiselta, miltä hänestä on tuntunut elää 117 vuotta.

Kimonoiden valmistajan tytär

Eilisissä juhlallisuuksissa Okawa, kimonoiden valmistajan tytär, oli pukeutunut vaaleanpunaiseen, kirsikankukilla koristeltuun perinnepukuun. Hänellä oli myös vaaleanpunainen kukkakoriste hiuksissaan ja hän totesi pyörätuolistaan olevansa hyvin iloinen ollessaan 117-vuotias.

Misao Okawa tunnustettiin Guinness World Recordsin mukaan maailman vanhimmaksi ihmiseksi vuonna 2013.

Kun Okawalta kysyttiin hänen pitkän ikänsä salaisuutta, vastasi hän huolettomasti: "Mietin sitä itsekin."

Asustaa hoitokodissa

Nainen asuu nykyään Kurenain hoitokodissa, jossa myös televisioituja syntymäpäiviä eilen vietettiin. Hoitokodin mukaan Okawan tahti on alkanut viime kuukausina hidastua, mutta hän syö silti yhä hyvin ja on terve.

Okawa meni naimisiin miehensä Yukion kanssa vuonna 1919. Vaikka mies menehtyi jo vuonna 1931, ehtivät he saada kolme lasta. Sen jälkeen naiselle on siunaantunut myös neljä lastenlasta ja kuusi lastenlastenlasta.

Japanissa elää maailman eniten yli satavuotiaita ihmisiä, yli 58 000. Heistä noin 87 prosenttia on naisia.

Viime vuonna Okawan täytettyä 116 vuotta, kertoi hän muutaman neuvon pitkään elämään. Voit lukea artikkelimme aiheesta täältä.

Lähde: Time, AP

Kilpailut

Uusimmat