Video saa kyseenalaistamaan yleisen tavan: Miksi nainen pyytää koko ajan anteeksi?

10.07.2015 09:45 - Eeva Rajala

”Anteeksi” tai ”Sori” ovat sanoja, jota etenkin naiset käyttävät. Joka paikassa. Joka välissä.

Nainen saattaa pyytää anteeksi, jos vähän hipaisee toista ihmistä. Hän pyytää anteeksi, jos ei ehdi tekemään kaikkia täksi päiväksi suunniteltuja askareita. Hän pyytää anteeksi pomoltaan, jos ei pystykään jäämään ylitöihin. Hän pyytää myös anteeksi sitä, ettei jaksa juuri nyt nähdä ystäväänsä. Hän pyytää anteeksi sitäkin, ettei jaksa riekkua ravintolassa valomerkkiin asti. Vaikka ei tarvitse.

Vain kohteliasta käytöstä?

Yleisen uskomuksen mukaan naiset pyytelevät aivan liikaa anteeksi. Yhden tutkimuksen mukaan naisen anteeksipyytelytapa liittyy siihen, että nainen kokee pahoittelun takaavan sen, ettei kenellekään jää paha mieli. Toisen teorian mukaan naiset vain käyttävät pahoittelua miehiä todennäköisemmin asiansa tukena, täytesanana tai yksinkertaisesti osana kohteliasta käytöstä.

Naisten lukuisat anteeksipyytelyt on huomattu myös elokuvamaailmassa. Monista elokuvista löytyy nainen, joka pahoittelee jotain. Women In The World julkaisi YouTubessa videon, johon on kerätty naisroolihenkilöiden pahoittelukohtauksia eri elokuvista. Videolla halutaan herätellä naisia eroon pahoittelutrendistä.


Lue myös: Tutkimustulokset hämmentävät: Onko anteeksipyyntö sittenkään aina paikallaan?

Lähde Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat