Huh, mitä menoa! Kiinalaislasten kesäleirit kummastuttavat: Hieltä ja kivulta ei säästy kukaan

30.07.2015 19:15 - Reetta Haverinen

Ei ihme, että kiinalaiset pärjäävät olympialaisissa. Vanhemmat patistavat pilttinsä treenaamaan kesäleireille, joissa kuri on lähes yhtä tiukka kuin armeijassa. 

Kiinassa Bozhoun kaupungissa järjestetään lapsille kesäleirejä, joissa ei todellakaan leikitä piirileikkejä ja paistella makkaraa leirinuotiolla. Monet vanhemmat lähettävät kesällä lapsensa Bozhoun kaupungissa järjestettävien treenileirien kaltaisille intensiivisille harjoitusjaksoille, joissa pienokaisten urheilullisia kykyjä hiotaan kohti täydellisyyttä.

Kiinalaiset ovat tuttuja tiukoista kasvatusmetodeistaan ja kuuliaisuudestaan. Vanhemmat panostavat rutkasti lastensa koulutukseen ja monet nuoret ahertavat menestyksensä eteen hikihatussa. Kiinalaisille perheille näyttää kuitenkin olevan tärkeää myös muutkin meriitit kuin hyvät kouluarvosanat.

Lasten kestävyyttä koetellaan

Daily Mailin mukaan treenileireillä lapset oppivat panemaan parastaan ja kokeilemaan rajojaan. Kivulta ja hieltä ei taatusti säästy kukaan. Leireille ei kuitenkaan päästetä ketä tahansa. Vain lapset, joiden kyvyissä on huomattu selvää urheilullista lahjakkuutta, pääsevät hiomaan taitojansa tiukkojen valmentajien nuhteeseen.

Näiden lasten kesä menee kaikkea muuta kuin huvipuistoretkien ja jäätelön syönnin merkeissä. Toivottavasti pienokaiset saavat kesälomallaan nauttia myös vapaapäivistä, sillä leiriltä otetut kuvat todistavat, että meininki on varsin kurinalaista.

Pääset katsomaan kuvia Bozhoun leiriltä tästä.


Lue myös: Äidit hämmentyivät: Lasten partioleirin nimellä kyseenalainen kaksoismerkitys

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat