Naiset ovat supersankareita - katso taiteilijan puhuttelevat teokset

09.08.2015 19:15 - Tiina Svensk

Vaikka perinteisiä kauneusihanteita on viime vuosina murrettu, kuvataan naiset yleensä tietyllä tapaa.

Sukupuoliin kohdistuu yhäkin tietynlaisia stereotypioita ja yleisiä käsityksiä: siinä missä miehet ovat käytännöllisiä ja vahvoja, naiset ovat tunteellisia ja asettavat perheen etusijalle. Tällaisia käsityksiä kuvataiteilija Sandra Chevrier haluaa murtaa tuoreimmalla taidenäyttelyllään, joka kantaa nimeä Super Hero Cages.

Chevrier esittelee taideteoksiaan myös Instagram-tilillään, jonne hän on lisännyt kuvia tauluista. Chevrier luo surrealistisia kuvia, joissa naisten kasvot on peitetty sarjakuvakuoseilla. Kuoseista voi tunnistaa tuttuja supersankareita ja sarjakuvahahmoja. Chevrier on ikuistanut teoksiinsa myös klassisia näyttelijättäriä, kuten Audrey Hepburnin ja Marilyn Monroen.

Chevrier kritisoi teoksillaan yhteiskunnan luomia odotuksia ja käsityksiä, joita naisiin kohdistuu. Peittämällä naisten kasvot sarjakuvilla, hän haluaa muuttaa käsityksiä, joita naisista luodaan:

- Peittämällä heidät sarjakuvilla ainoa käsitys on, että heistä tulee supersankareita, Chevrier toteaa teoksistaan. Töillään hän haluaa muistuttaa, että myös naisissa on ainesta oman elämänsä sankareiksi.

Katso otoksia taiteilijan kokoelmasta alta:


Lue myös: Nainen maalaa kasvoilleen levynkansista tuttuja kuvia

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat