Miehetkin kärsivät ulkonäköpaineista: "Olen vihannut kehoani jo kauan"

18.08.2015 12:15 - Eeva Rajala

Kun puhutaan ulkonäköpaineista, samassa lauseessa mainitaan yleensä naiset.

Myös miehet voivat yhtä lailla pyrkiä täydelliseen vartaloon, mitä se sitten tarkoittaakaan. Yleensä täydellinen vartalo kun tarkoittaa jokaiselle ihmiselle eri asioita.

Siinä, missä pohditaan millainen on naisellinen vartalo, pohditaan samalla, millainen on miehinen vartalo. Onko sen tarkoitus olla lihaksikas vai voiko mies olla laiha tai pömppövatsainen?

Epävarmuutta ei tarvitse hävetä

Huffington Post -lehti halusi kuvata 19 miestä ilman paitaa, ja miehet saivat kertoa omista itsetuntoasioista. Miehet olivat iältään 20 - 60-vuotiaita. Kuvausten aikana selvisi, että miehet tuntevat useinkin epävarmuutta omasta vartalostaan, eikä asiaa tarvitse hävetä.

Tässä otteita miesten tarinoista:

"En pidä siitä, miltä näytän kun istun. Se saa minut voimaan pahoin, millä tavalla vatsani ylettyy vyöni yli."

{lainaus teksti="Tuntuu luonnottomalta olla ilman paitaa. Tunnen, että kaikki silmät tuijottavat minua, eikä kukaan pidä näkemästään."}

"Olen aina halunnut hoikemman vartalon. Vaikka olen aika pienikokoinen, olen aina halunnut olla laihempi."

"Tunnen joskus olevani heikko ja hatara ja toivon olevana lihaksikkaampi. Olen kiitollinen siitä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka ovat avoimia omista ulkonäköpaineista. Siinä on avain asioiden käsittelyyn."

"Olen vihannut kehoani jo kauan. Osa siitä johtuu siitä, että olin vankka teini-iässä ja osa siitä, että olen homoseksuaali, ja tuntui siltä, ettei vartaloni viehättänyt ketään miestä. Kun otin tatuointeja ja treenasi, se auttoi miten ajattelen vartalostani. Monet piilottelemani tarinat oli vihdoin näkyvillä, ja vartaloni tuntui vihdoin kuuluvan minulle."

"Tunnen oloni mukavaksi ja vapaaksi ilman paitaa. Tunnen, että vartaloni on taideteos. On kohtia, joita haluaisin parannella, mutta rakastan ehdottomasta omaa vartalotyyppiäni."

"Tuntuu luonnottomalta olla ilman paitaa. Tunnen, että kaikki silmät tuijottavat minua, eikä kukaan pidä näkemästään. En halua täydellistä vartaloa. Haluan vartaloni näyttävän hyväkuntoiselta, mutta myös elämää nähneeltä."

"Tuntuu, että olen tuottanut vartalolleni pettymyksen. Koulussa ajattelin, että olen laiha ja minun pitäisi saada lihaksia. Nyt ajattelen, että olen edelleen laiha ja minulla on pömppömaha. Epävarmuuteni ovat siis joilta osin tuplaantuneet."

Katso kuvia miesten valokuvausprojektista täältä! (Huffington Post)


Lue myös: Naisellisuus ei ole vain nättinä olemista - valokuvaaja ikuisti 109 naista aidoimmillaan

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat