Vuonna 1907 lähetetty pulloposti löytyi rannalta

22.08.2015 17:41 - Mikko Räsänen

Saksalaisnainen ei ollut uskoa silmiään, kun hän katso tarkemmin rannalta löytämäänsä vanhaa pulloa.

Saksalainen Marianne Winkler käveli kesälomallaan Amrumin saaren rannalla, kun hän huomasi maassa vanhan pullon. Aaltojen tuoman pullon sisällä hän näki paperin, jossa luki "Riko pullo". Mariannen aviomies Horst yritti saada paperin ulos pullosta rikkomatta pulloa, mutta lopulta he huomasivat sen mahdottomaksi. Kaksikko rikkoi pullon päästäkseen käsiksi viestiin.

Ihmetys oli suuri, kun pullosta löytyi englanniksi, hollanniksi ja saksaksi kirjoitettu viesti, joka oli lähetetty vuonna 1907. Viestin löytäjää pyydettiin ottamaan yhteyttä Britannian Plymouthiin meribiologiseen yhdistykseen. Palkkioksi luvattiin yksi shillinki.

Tutkijat olivat vuonna 1907 pudottaneet yli tuhat vastaavaa pulloa mereen tarkoituksenaan tutkia merivirtoja sillä perusteella, mihin pullot ajan kuluessa ajautuvat. 

Vaikka yli sata vuotta oli kulunut, noudattivat Marianne ja Horst kirjeen kehoitusta ja palauttivat kirjeen Plymouthiin. Meribiologinen yhdistys noudatti yli sata vuotta sitten tekemäänsä lupausta ja lähetti löytäjille shillingin, vaikka shillingit poistettiin käytöstä jo 1971.

Kilpailut

Uusimmat