Vegaaniksi ryhtynyt kehonrakentaja: "Lihaton ruokavalio teki minusta entistä vahvemman"

24.09.2015 17:45 - Reetta Haverinen

Jotta kunto kasvaisi ja lihakset kehittyisivät, tulee ruokavaliossa olla riittävästi proteiinia. Tämä ei kuitenkaan edellytä yletöntä liha- ja proteiinivalmisteiden syöntiä - tämän tietää nykyisin myös Barny du Plessis.

Bristolista kotoisin oleva lihaskimppu Barny du Plessis on elävä esimerkki siitä, että timmi kroppa ja muhkeat lihakset eivät edellytä lihapainotteista ruokavaliota. Tähän faktaan mies ei itsekään uskonut vielä muutama vuosi sitten, mutta ruokavaliomuutos, jonka mies teki vastikään, sai du Plessisin mielipiteet muuttumaan.

Lihatuotteet osaksi arkea

2014 vuonna Mr. Universe -kehonrakennuskilpailun voittanut mies oli vuosia treenannut lujaa ja ahminut lihaa, kananmunia ja tonnikalaa taatakseen, että hänen lihaksensa voimistuisivat,  ja kunto kasvaisi.

Mies tutustui lihatuotteisiin vasta 18-vuotiaana, sillä du Plessisin vanhemmat noudattivat kasvisruokavaliota. Kaiken lisäksi du Plessis työskenteli koulupäiviensä jälkeen isänsä sikafarmilla, joten ajatus lihan, varsinkaan porsaan, syömisestä ei kiehtonut häntä.

Kun mies hurahti treenaamiseen, alkoi proteiinituotteiden tankkaaminen kiinnostaa.

- Normaalina päivänä söin joko neljä kananrintaa, 500 grammaa makrillia, neljä tölkkiä tonnikalaa tai 18-20 kananmunaa. Lisäksi nautin päivittäin 150 g heraproteiinivalmistetta. Viikonloppuisin saatoin nauttia 250 g naudanjauhelihaa tai esimerkiksi pihvin, du Plessis kertoo.

20 vuotta raskasta ruokavaliota ja kovaa treeniä noudattanut kisakonkari saavutti uransa huipun voittamalla Mr. Universe -kehonrakennuskilpailun viime vuonna. Mies kertoo, että voiton jälkeen hänen elämänsä kuitenkin romahti. Du Plessis masentui ja kadotti motivaationsa. Treenien ja dieettien ympärillä pyörinyt elämä alkoi maistuia puulta.

Totaalinen elämänmuutos 

Du Plessis päätti jättää kisalavat voittonsa jälkeen. 40-vuotias mies tahtoi vihdoin ryhtyä elämään normaalia elämää, johon kuului myös vapaa-ajan viettoa, ravintola- ja pubi-iltoja. Mies ei uskonut, että hän hurahtaisi jälleen treenaamiseen ja lähtisi tavoittelemaan kisamestaruutta - toisin kuitenkin kävi.

- Kun vaimoni Josie ryhtyi vegaaniksi, kaikki muuttui, mies kertoo.

Britannian vahvimmaksi naiseksi vuonna 2010 tituleerattu vaimo vaihtoi pihvit papuihin ja de Pessis päätti tehdä samoin. Pian mies huomasi, että hänen vointinsa muuttui radikaalisti. Vegaaninen, luomutuotteista koostuva ruokavalio teki du Plessisin voinnille ihmeitä: treeni lähti kulkemaan, aineenvaihdunta parani, olo muuttui energiseksi ja kevyeksi.

Myös ruoansulatusvaivat ja turvonnut olo jäivät historiaan. Syynä ei ollut mikään muu, kuin ruokavalion totaalinen muutos. Du Plessis kertoo, että hän myös palautuu treeneistä nykyään nopeammin ja suorastaan pursuaa energiaa joka kerta puntteihin tarttuessaan.

Mies kertoo, että kasvissyönnin tuomat positiiviset vaikutukset eivät ole ainoa syy miksi hän välttelee jatkossakin eläinperäisiä tuotteita: Du Plessis kertoo myös rakastavansa eläimiä henkeen ja vereen eikä näe syytä, miksi hänen pitäisi syödä näitä suloisia otuksia.

Paluu kisalavoille

Kasvisruokavaliosta pontta saanut mies päätti lähteä tavoittelemaan jälleen kehonrakennusmestaruutta. Du Plessis nouseekin ensi kuussa jälleen lavalle Mr. Universe -kilpailussa, mutta entistä energisempänä ja voimakkaampana kuin edellisellä kerralla. Myös du Plessisin vaimo kilpailee kyseisessä kisassa naisten sarjassa.

Pariskunta tahtoo todistaa kaikille, kuinka onnellista ja terveellistä elämä voikaan olla ilman lihatuotteita. 

- Haluan tarinallani osoittaa, että terveen, lihaksikkaan ja hyvännäköisen vartalon vuoksi kenenkään ei tarvitse lisätä maailman kurjuutta ja tukea eläinten massamurhaamista ja riistoa, du Plessis toteaa.

Näet kuvia du Plessisistä hänen Twitter-tililtään täältä.


Lue myös: Oletko kasvissyöjä? 5 vihannesta, jotka sisältävät runsaasti proteiinia

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat