Kuva: Fotolia

Nostalgiset hetket yläasteelta koottiin yhteen - muistatko näitä?

14.10.2015 23:15 - Senni Loikala

Yläasteella terveydenhoitaja kysyi seksielämästä ja tuohon aikaan naurukohtauksia oli mahdoton pidätellä, vaikka ne olisivat tulleet kesken tunnin.

1) Seitsemännen luokan aloittamiseen kuului niin sanottu "mopotuspäivä", johon kuuluvista piloista liikkui rankkoja huhuja. Moni tiesi legendan esimerkiksi siitä, että jonkun päätä oltaisiin uitettu vessanpöntössä. Päivän anti oli suurimmalle osalle kuitenkin kaikessa jännittävyydessään ikimuistoinen.

2) Terveydenhoitaja kysyi aina tarkastuksen yhteydessä, että oliko oppilas vielä harrastanut seksiä. Siitä jutteleminen tuntui erikoiselta vieraan naisen kanssa.

3) Aamunavaus kuultiin monissa kouluissa luokkahuoneiden kovaäänisistä. Aamunavaukseen päässeet oppilaat muistavat varmasti jännityksestä karhean kurkun ja kihelmöivät sormenpäät hetkeä ennen kuin täytyi aloittaa puhuminen.

4) Monet saivat yläasteella tavaroilleen oman lokeron käytävillä olleista lokerikoista. Henkilökohtaisen säilytystilan saaminen tuntui hienolta.

5) Tusseilla kirjoiteltiin ja piirreltiin käytävien seiniin, vessoihin tai lokerikkoihin. Suosittujen raapustusten joukossa olivat muun muassa peace-merkit, rakkaudentunnustukset ja kuvat sukuelimistä.

6) Luokassa oli aina oppilaita, jotka tekivät opettajille rankkojakin jäyniä. Tietyistä opettajista muodostui persoonallisia hahmoja, joiden kanssa ei käyttäydytty hyvin. Monet tiesivät myös huhut, mitä ylempien luokkien oppilaat olivat tehneet heille. Esimerkiksi puutyöopettaja oltiin saatettu lukita työtilaansa tunneiksi.

7) Ennen tunnin alkua keräännyttiin käytävälle istumaan tai nojailemaan seiniin. Ne olivat hyviä tilaisuuksia rupatella ja juoruta ystävien kanssa.

8) Joissain kouluissa kiersi niin sanottu "apulaisvuoro", joka tarkoitti auttamista siivoamisessa ja keittiössä yhden päivän ajao.

9) Sydän hyppäsi aina kurkkuun, jos opettaja pyysi jäämään tunnin jälkeen paikalle. Samalla koitti miettiä, mitä pahaa sitä mahdollisesti oli tullut tekeneeksi.

10) Koulussa oli ainakin yksi opettaja, johon monet tytöt olivat ihastuneita. Hänen kanssaan mentiin juttelemaan tyttöporukassa, sillä yksin se olisi ollut liian pelottavaa.

11) Kesken tunnin ystävän kanssa saatuja, hysteerisiä naurukohtauksia oli vaikea, liki mahdoton hillitä.

12) Joku koulun oppilaista tuli raskaaksi ja kaikki tuijottivat hänen vatsaansa avoimesti, vaikka välit olisivat olleet etäiset.

13) Sydän hyppäsi aina kurkkuun, jos opettaja pyysi jäämään tunnin jälkeen paikalle. Samalla sitä koitti miettiä, mitä pahaa sitä mahdollisesti oli tullut tehneeksi.


Mutta ei ala-astetta ei sovi unohtaa! Pääset lukemaan nostalgisimmat alakouluhetket täältä.

Kilpailut

Uusimmat