Kuva: Fotolia

Mitä tapahtui Suomen säälle? Meteorologi kommentoi outoa syksyä

02.11.2015 14:45 - Eeva Rajala

Syksy on tähän mennessä tuntunut Etelä- ja Keski-Suomessakin hyvin kuivalta. Muutamana päivänä on satanut, mutta sitten ollaankin saatu nauttia auringosta tai ainakin poutasäästä.

Forecan meteorogi Petri Takalan mukaan varsinkin lokakuu on ollut Etelä-Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla sellainen, ettei ole oikeastaan satanut ennen kuin nyt vasta hiljattain. Syyskuukaan ei ollut mitenkään kovin sateinen.

- Hyvin todennäköisesti, vaikka tässä sateita vähän enemmän saadaan loppukuusta, niin kyllä koko lokakuu jää selvästi kuivempana historiaan kuin mitä normaalisti lokakuut ovat, Takala kertoo.

Kun tarkastellaan koko Suomen säätilannetta, matalapaineita on syksyllä ollut jonkin verran liikkeellä, muttei niin paljon kuin yleensä syksyisin. Takalan mukaan Lapissa on oikeastaan satanut tänä syksynä niin kuin alueella keskimäärin sataakin. Etelä- ja Keski-Suomessa ja varsinkin sisämaassa tilanne on ollut toinen.

- Meillä on oikeastaan ollut tuollainen komea korkeapaine, mikä varmaan monen mielestä on ollut kiva, vaikka välillä kylmiä öitä on ollutkin. Maaperä ehkä vähän huutaa vettä, Takala jatkaa.

Tämä viikko näyttää sääennusteiden valossa myös melko poutaiselta. Forecan ennusteiden mukaan lauantaina näyttää satavan lähes koko maassa.


Lue myös: Syksy voi olla paras vuodenaika kaikista - täsmävinkit siitä nauttimiseen

Kilpailut

Uusimmat