Kuva: Fotolia

Suomalaisnainen sai rajua kritiikkiä ulkonäöstään: "Häivy mun silmistäni"

04.11.2015 10:15 - Reija Saarinen

Eveliina Hosionaho tietää, mitä elämä ihosairauden kanssa on.

Kiusaamista on monenlaista ja ikävä kyllä, se ei rajoitu pelkästään lasten maailmaan. Myös aikuiset osaavat olla tahdittomia ja laukoa suustaan hyvinkin ilkeitä kommentteja. Tämän tietää myös Eveliina Hosionaho.

Hosionahon Facebook-seinälle ilmestyi mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus muutama päivä sitten. Tuossa päivityksessä Hosionaho kertoo avoimesti rajusta ulkonäkökritiikistä, johon hän on itse Suomessa törmännyt.

"Aikuinen mies ison seurueensa kanssa kyseli että miksi mun iho on näin näppylöillä, miks näytän tältä, miks en hoida tätä pois, näyttää kamalalta. "Häivy mun silmistäni". Kyynel karkasi poskelle, " hän kirjoittaa päivityksessä.

Syy ilkeisiin kommentteihin on ihosairaus nimeltään psoriasis.

"En sairasta spitaalia, vaan minulla on psoriasis, joka päätti ihan hiljattain puhjeta laajemmin. Onko se munkaan mielestä esteettisesti kaunis? No ei ole."

Tukea muille

Hosionaho päätti jakaa tarinansa Facebookissa siksi, että hän tietää mitä kaikkea ilkeät sanat voivat saada aikaa. Häntä itseään kun on kiusattu lähes koko kouluajan.

- Haluan toimia meidän "ulkonäköongelmaisten" äänenä. Olen valjastanut sairauden voimavarakseni. Nykyään saatan hypätä vaikka lavalle ja vetää stand upia. Minusta on hauskaa saada ihmiset nauramaan ja hyvälle tuulelle, vaikka sitten omalla kustannuksella, Hosionaho kertoo Voicelle.


Lue herättelevä kirjoitus kokonaisuudessaan alta.


Lue myös: V'tun läskinen huora mä rakastan sua: Suomalaisbloggaajan kirjoitus herkistää

Kilpailut

Uusimmat