Kuva: Fotolia

Listasimme huomisen ravintolapäivän mielenkiintoisimmat tärpit ympäri Suomea - katso

20.11.2015 12:45 - Reetta Haverinen

Huomenna Suomessa aukeaa pieniä ja viehättäviä pop up –ravintoloita. Valitsimme sadoista pientä purtavaa tarjoavista paikoista mielenkiintoisimmat.

Ravintolapäivästä on tullut muutamassa vuodessa suosittu, kansainvälistäkin huomiota saanut herkuttelujuhla. Neljä kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman ideana on, että kuka tahansa voi pistää pystyyn yhden päivän ajaksi kahvilan tai ravintolan ja tarjota asiakkaille pientä korvausta vastaan kaikkea aina suloisista kuppikakuista viherpirtelöihin.

Ensi lauantaina ravintolapäivä järjestetään jo 20. kerran. Listasimme alle muutamia mielenkiintoisia ja uniikkeja ravintoloita, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia:

Helsinki

Helsinki Pudding Bakery

Pudding Bakery julistaa olevansa vanukasmaailman Ben & Jerry’s. Vanukkaita tarjoava ravintola kertoo valmistavansa vanukkaita aikuiseen makuun ja suosivansa puhtaita, lisäaineettomia makuja. Miltä kuulostaisi suklaavanukas, johon on käytetty tummaa suklaata ja brownie-paloja tai valkosuklaavanukas keksimuruilla?

Auki: 14:00-17:00

Rautatientori 1, Helsinki

Just Macarons

Aitoja ranskalaisia macarons-leivonnaisia tarjoilevan puodin valikoimasta löytyy herkkuja moneen makuun. Täytevaihtoehtoja ovat muun muassa mustaherukka ja Earl Grey –tee.

Auki: 10:00-17:00

Esplanadi, Helsinki

Raaka Baari

Makeita ja suolaisia raakaherkkuja tarjoileva ravintola tuo hyvänolon herkkuja keskelle ankeaa marraskuuta. Näitä herkkuja voi nauttia hyvällä omallatunnolla!

Auki: 12:00-16:00

Museokatu 9 C 25 (käynti Vänrikki Stoolin katu 1 )

Joensuu

Puurobaari Botanialla

Seitsemää eri puurolaatua tarjoavasta ravintolasta saa lautasellisen höyryävää herkkua 5 euron hintaan. Maksua vastaan saa maistella kaikkia puurolaatuja – vatsa tulee siten taatusti täyteen huokeaan hintaan.

Auki: 12:00-14:00

Heinäpurontie, Joensuu

Rovaniemi

Kulttuuriravintola Kajo

Lähi-idän makunautintoja tarjoavan ravintolan menu kuulostaa herkulliselta: falafel-pyöryköitä, hummusta, pitaleipiä ja tabbouleh-salaattia.

Auki: 11:00-18:00

Tyttöjen talo, Kansankatu 9, Rovaniemi

Tampere

Ravintola Leipäjono

Leipäjonon grillatuilla leivillä nälkä taittuu taatusti! Täytevaihtoehdot ovat varsin eksoottisia. Leipien väliin on mahdollista saada muun muassa seitania, rucolaa, pähkinäjuustoa ja pestoa!

Auki: 15:30-19:00

Verkatehtaankatu 12, Tampere

Työhuone Kulman kakkukestit

2 euron hintaan kakkupaloja myyvä ravintola tarjoaa niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia. Varsinkin hopeatoffeekakku ja salmiakkikakku kuulostavat varsin mielenkiintoisilta herkuilta!

Auki: 12:00-15:00

Itsenäisyydenkatu 23, Tampere

Turku

Filmstars' Café

50-luvun hengessä pystyyn laitettu Filmstars’ Café tarjoaa asiakkailleen myös kulttuurielämyksiä herkkujen lomassa. Kahvilan asiakkaat saavat selailla aitoja 50-luvun filmitähtivihkoja ja katsoa kahvia tai teetä nauttiessaan dokumentteja 50-luvun tähdistä.

Auki: 14:00-18:00

Matinkatu 4 c, Turku

Jyväskylä

Greenpeace renewable restaurant 

Kaikki ravintolan tuotteet ovat vegaanisia ja pääosin luomua. Seitan-wrapit, mallasleipäpalat ja pakuritee saavat taatusti terveystietoiset asiakkaansa onnesta sekaisin. Tuotteilla ei ole hintaa, vaan asiakkaat saavat antaa roposistaan kahvilan toiminnalle vapaaehtoisen lahjoituksen, jonka varat menevät uusiutuvan energian paneelikeskustelun järjestämiseksi.

Auki: 12:00-15:00

Kauppakatu 22, Jyväskylä

Evakkoruokaa Ainolasta

Tämän suomalaisemmaksi ei ravintolan tarjonta voi enää muuttua. Ainola tarjoaa asiakkailleen karjalanpaistia perunamuusilla. Jälkiruokana on vispipuuro ja kahvi. Ihanan yksinketaista ja taatusti maukasta!

Auki: 11:00 – 15:00

Rytmikuja 7, Jyväskylä

Kuopio

Sieniruokaravintola

Pohjois-Savon sieniseura tarjoaa monipuolisia sieniherkkuja Marttojen tiloissa. Ravintolan hinnat eivät päätä huimaa.

Auki: 11:00-14:00

Haapaniemenkatu 23, Kuopio

Kaikki ravintolapäivän ravintolat löydät ravintolapäivän virallisilta kotisivuilta täältä.


Lue myös: Huippukokit moittivat: Ruualla rahastajat voivat pilata Ravintolapäivän tulevaisuuden

Kilpailut

Uusimmat