Kuva: Fotolia

Lumipyry aiheuttaa harmia etelässä - sateet jatkuvat huomennakin

12.01.2016 10:15 - Eeva Rajala

Erityisesti Etelä-Suomessa lumi ja sen kinostuminen on aiheuttanut tänä aamuna ongelmia.

Lumipyryalue liikkuu hiljalleen pohjoiseen ja maan keskiosaan päivän aikana. Forecan päivystävän meteorologin Ilkka Alangon mukaan nyt lumisadealueen raja menee Tampere-Mikkeli-linjalla, ja siitä sadealue liikkuu pohjoiseen päin niin, että huomenna se on ennusteen mukaan Kainuun alueella.

Arvioiden mukaan Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla sataa tämän ja huomisaamun välissä noin 10 - 20 senttiä lunta. Samalla tuulee navakasti, joten ongelmia voi koitua lumen kinostumisesta. Lämpötila liikkuu etelässä noin kymmenessä asteessa, mutta rannikolla on lauhempaa.

Pohjois-Pohjanmaalla voi tänään sadella vähän kevyttä pakkaslunta. Lapissa on enimmäkseen poutaista.

Lumisade jatkuu huomennakin

Meteorologin mukaan etelärannikolla lumipyry on sakeampaa kuin Etelä-Suomen sisäosissa, eikä säätutkassa näy täysin yhtenäistä lumipyryaluetta. Ennusteen mukaan suurimmat sateet tulevat Kaakkois-Suomeen ja Itä-Suomeen. Alangon mukaan tämän aamun ja huomisaamun välillä esimerkiksi Lappeenrannan seudulle voi sataa 40 - 50 senttiä lunta.

Huomenna etelässä ja maan keskiosassa pyryttää edelleen lunta, ja lumipyry leviää Kainuuseen. Pohjoisempana on edelleen poutaista. Lumisateet jatkuvat siis etelässä vielä huomenna, mutta sade on tänään pahempi kuin huomenna. Tuuli kääntyy huomenna pohjoiseen ja heikkenee, joten kinostumisongelmia ei huomenna ole niin paljon kuin tänään. Lunta tosin sataa reippaasti pitkän päivää.

Kilpailut

Uusimmat