Kuva: Fotolia

Uusi lakialoite loukkaa itsemääräämisoikeutta: "Olemme syvästi huolissamme"

28.03.2016 12:15 - Senni Loikala

Pohjois-Carolinassa saattaa astua voimaan laki, joka estää osaa ihmisistä valitsemaan sukupuoli-identiteettinsä mukaista saniteettitilaa.

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa hyväksyttiin viime viikolla lakialoite, joka kieltäisi transsukupuolisia valitsemaan julkista saniteettitilaa sukupuoli-identiteettinsä perusteella. Jos laki astuisi voimaan, olisi transmiesten käytettävä naisten vessoja ja transnaisten miesten vessoja. 

(kuva: Fotolia)

Urheiluseurat vastustavat

NHL-liigassa pelaava The Carolina Hurricanes -jääkiekkoseura julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa seura asettuu syrjivää lakialoitetta vastaan. Tiedotteessa kerrotaan, että seura aikoo tarjota kunnioittavan ympäristön kaikille faneilleen ja vastustaa kaikenlaista syrjintää.

The Carolina Hurricanes ja PNC Arena ovat omistautuneita tarjoamaan ystävällisen ja kunnioittavan ympäristön kaikille faneilleen. Me seisomme syrjinnän kaikkia muotoja vastaan”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Myös Pohjois-Amerikassa pelattava NBA-koripallosarja osoittanut, ettei kannata uuden lakialoitteen mukaisia arvoja. NBA kertoo Yahoo!-sivustolla, että Pohjois-Carolinan Charlotteen ensi vuodelle suunniteltu koripallo-ottelu saattaa jäädä toteutumatta, jos lakia uudistetaan:

NBA on omistautunut luomaan kattavan ympäristön kaikille, jotka tahtovat osallistua peleihimme ja tapahtumiimme. Olemme syvästi huolissamme, että tämä syrjivä laki asettuu yhdenvertaisuutta ja keskinäistä kunnioitusta vastaan, emmekä vielä tiedä, millaisia vaikutuksia sillä on mahdollisuuksimme toteuttaa onnistuneesti 2015 All-Star -ottelu Charlottessa.

Lähteet: Carolina Hurricanes ja Yahoo!

Lue myös: Onko tämä mahdollista 2010-luvulla? Suomessa ihmisiä pakotetaan lapsettomiksi

Kilpailut

Uusimmat