Kuva: AOP

Aprillipila sai monet suomalaiset paniikkiin - "Puhelin on soinut"

02.04.2016 16:07 - Mikko Räsänen

Monet lukijat menivät paniikkiin, kun luulivat, että heitä epäillään WhatsApp-ahdistelijoiksi.

Voice.fi -sivuston ja Radio Cityn yhteinen aprillipila aiheutti eilen valtavan kuhinan sosiaalisessa mediassa. Lähes 200 000 ihmistä luki sen ja tuhannet jakoivat sitä myös edelleen. Pilassa kerrottiin, että härskejä viestejä jäänyt WhatsApp-ahdistelija olisi jäänyt kiinni. Uutisessa oli linkki tuon ahdistelijan Facebook-profiiliin. Vitsi oli siinä, että linkki vei jokaisen lukijan juuri hänen omaan Facebook-profiiliinsa.

Suurin osa lukijoista ymmärsi vitsin heti. Osa meni hetkeksi paniikkiin, kunnes muisti, että kyse on aprillipäivästä. Osa ymmärsi vitsin vasta luettuaan uutisen kommenttiosiota. Tuon jälkeenkin jäi muutamia, ketkä ketkä ottivat hämmentyineinä yhteyttä toimitukseen kysyäkseen, miten juuri heidän profiilinsa oli päätynyt uutiseen.

- Puhelin on kyllä soinut jonkun verran, toimituksen puhelimeen vastaillut Voicen työntekijä kertoi päivän päätteeksi.

Halpaan menneet kertoivat kokemuksistaan Voicen Facebook-sivuilla.

"Mä olin jo soittamassa poliisille. Onneksi mies tuli katsomaan ja sanoi että mikähän päivä tänään on", Karita kirjoittaa.

"En oo ikinä pelästyny omaa naamaa noin paljon", Tanja myöntää.

"En oo pitkään aikaan menny näin lankaan", Jaana kertoo.

"Sydän pomppasi kurkkuun ja mietin hetken että mitähän helvettiä. Sitten tajusin että on aprillipäivä", Jerry kertoo.

Lue huijattujen reaktioista ja osallistu keskusteluun täällä.

Lähes yhtä tunteisiin menevän reaktion aiheutti Iskelmän aprillipila. Iskelmä nimittäin kertoi, että EU:n ranskalainen komissaari on vienyt läpi direktiivin, jolla puulämmitteiset saunan kiukaat kielletään kokonaan ja sähkösaunojenkin lämpötilaa rajoitetaan niin, että yli 60 asteen löylyt eivät enää ole mahdollisia.

Sauna on suomalaisille niin vakava asia, että aprillipäivä unhotui, ja monet olivat valmiit lähtemään barrikadeille puolustamaan löylyjään. Lukijat eivät edes kiinnittäneet huomiota siihen, että päätöksen tehneen komissaarin nimi oli André Prillé eli A.Prille, joka oli suora vihjaus aprillipäivään.

"Sairasta että joku idiootti ranskalainen määrää miten suomalainen saunoo ja vertaa sitä johonkin turkkilaisen saunaan", Jari ihmetteli.

"Minulla sähkösauna ja lämmitän sen just tasan lämpötilaan mihin haluan. Teretulemast vaan joku mittailemaan, poistuu paikalta oma sisälämpö mitattuna alakautta", Matti ilmoitti.

Osallistu keskusteluun Iskelmän Facebookissa täällä

Radio Novan aprillipila taas oli suunnattu autoilijoille. Nova nimittäin kertoi, että liikenneministeriö on päättänyt tehdä talvinopeusrajoituksista ympärivuotisia eli jatkossa kesälläkään ei moottoriteillä saa ajaa yli 100 kilometrin tuntinopeudella. Lue uutinen täältä

Kilpailut

Uusimmat