Kuva: Fotolia

Vanhemmat paljastavat erikoisimmat keinonsa saada vauva uneen - muista nämä, kun saat lapsia!

05.04.2016 22:15 - Senni Loikala

Jos tulet joskus saamaan lapsia, kannattaa sinun muistaa nämä keinot vauvan nukuttamiseen. Entä ovatko pienten lasten vanhemmat kokeilleet jo näitä konsteja?

Vauvan nukuttaminen vaatii usein teräshermoja vanhemmilta, kun pienokainen ei millään meinaisi vaipua uneen. Väsymyksen hetkinä monet isät ja äidit ovatkin löytäneet yllättäviä konsteja, joilla muksu saadaan vetämään sikeitä. Nuo konstit saattavat huvittaa monia, vaikka vanhempia tuskin on hymyilyttänyt itse nukuttamistilanteessa.

Kokosimme alle vanhempien erikoisia keinoja saada vauvansa nukkumaan. Uskotko, että näistä voisi olla hyötyä muillekin?

Liikkuva viltti

Ainoa tapa saada hänet uneen oli laittaa hänet makaamaan lattialle viltin päälle ja lähteä vetämään vilttiä ympäri taloa.

Soita pianoa

Joskus musisointi saa vauvan ensin rauhoittumaan, sitten haukoittelemaan, ja pian pienokainen onkin unessa! Ainakin tämä isä oli löytänyt pianonsoitosta salaisen aseen tuudittaa poikansa uneen hetkessä:

Tuoksuta laventelia

Laventeli! Pistän muutaman tipan nenäliinalle, jonka laitan lattialle pinnasängyn viereen ja se toimii kuin taika.

Laita vauva pesukoneen päälle ja valvo

Pistän hänet auton turvaistuimeen, jonka laitan pesukoneen päälle. Sitten käynnistän pesukoneen.

Pyöri lattialla vauva rinnoillasi

Aviomieheni täytyi mennä makuulleen keittiön lattialle, ottaa tytär rintakehänsä päälle ja alkaa pyöriä tuossa asennossa.

Pistä hiustenkuivaaja päälle

Olemme kuulleet, että hurina voi auttaa vauvoja nukahtamaan, koska se jäljittelee kohdussa kuultuja ääniä, joten me päätimme testata hiustenkuivaajaa. Valitettavasti tulimme hieman liian riippuvaisiksi tästä kikasta – asuntomme alkoi kuulostaa lentokenttien reiteiltä.

Löydä teholaulu

Ainoa keino, joka toimi hänelle jonkin aikaa, oli laulaa Bingo-laulua samalla, kun hänen kasvojaan kosketti. Silloin täytyi istua häntä vastapäätä, laulaa laulua kerta toisensa jälkeen ja sivellä hänen poskiaan. Yksikään toinen laulu ei toiminut, etkä voinut jättää välistä kasvojen koskettelua. Muuten hän taisteli nukahtamista vastaan ja itki tavalla, jota et uskoisi.

Lähteet: The Stir ja Yahoo!

Lue myös: Keksikö suomalainen äiti seuraavan hittituotteen? Saa vauvan nukahtamaan minuuteissa

Kilpailut

Uusimmat