Epäilijöille jauhot suuhun: Tutkimus paljasti golfin tehokkaaksi kuntoiluksi

21.10.2013 15:30 - Rea Tallgren

Monet golfin pelaajat saavat kuulla, ettei golf ole urheilua. Tuoreen selvityksen mukaan näin kuitenkin on. Epäilijöiden suut voikin tukkia nyt tieteellisellä selvityksellä.

Kettuilevatko ystäväsi golf-harrastuksestasi, joka on heidän mukaansa vain "ihmeellistä nurmikolla maleksimista"? Tutkimus selvitti, onko asia todella niin. Vastaus kääntyy golfin ystävien hyväksi.

Denveriläisen terveys- ja urheilututkimuskeskuksen johtaja Neil Wolkodoff halusi selvittää, voiko golfia todella kutsua urheiluksi. Mies päättikin ottaa selvää siitä, kuinka paljon golfia pelaamalla saa poltattua kaloreita.

Wolkodoff mittasikin paljon golfaajat polttavat kaloreita. Mies itse yllättyi lopputuloksesta. Hän sai selville, että golfaamalla yhdeksän reikää voi polttaa jopa 700 kaloria. Poltettujen kaloreiden määrään vaikutti muun muassa se, työnsikö henkilö golfkärryjä tai kantoiko omaa golf-bagiaan. Silti nekin, jotka istuivat golf-autossa, polttivat jopa 400 kaloria.

Tutkija sai selville myös sen, että golf-tulokset kärsivät, jos oma fyysinen kunto huononee. Näin käy urheilulajissa kuin urheilulajissa.

Poltettujen kaloreiden määrästä ja siitä, kuinka tärkeää fyysinen kunto on, päätteli Wolkodoff, että golf todella on urheilua.

Lähde: Cracked.com

Kilpailut

Uusimmat