Et kai vaan näyttänyt peukaloa? Tutuilla sormimerkeillä on maailmalla aivan eri tarkoitus

10.03.2015 18:15 - Laura Sulkava

Turistina ulkomailla saattaa loukata paikallisia vahingossa. Yleisillä käsimerkeillä on negatiivisia merkityksiä muualla maailmalla.

Alla on kerrottuna tutuista käsimerkeistä, jotka merkitsevät ulkomailla jotain aivan muuta, kun mihin on meillä totuttu.

Peukalo pystyssä

Olemme tottuneet, että pystyyn nostettu peukalo viestittää kaiken olevan hyvin. Afrikassa ja Lähi-idässä, esimerkiksi Ghanassa, Irakissa ja Iranissa, merkki saattaa tarkoittaa samaa kuin meillä keskisormen näyttäminen.

Rauhan merkkiä kuvastava V

Amerikassa rauhanmerkkinä näytetty, meillekin tuttu kämmenselkä toiseen päin etu- ja keskisormilla esitetty V, voidaan Briteissä tulkita loukkaavana. Sitä voi verrata myös keskisormen näyttämiseen.

Nappasin nenäsi

Jokaiselle lapselle tuttu leikki, jossa napataan kaverin nenä sormien väliin, tarkoittaa Turkissa keskisormen näyttämistä. Muistatko itse esittäneesi, että peukalo etu- ja keskisormen välissä nyrkissä olisi kaverin nenä? Kannattaa jättää leikki varmuuden vuoksi kotimaahan.

Kaikki hyvin

Sukelluksessa käytettävä kaikki hyvin -merkki eli kämmen auki, etusormen ja peukalon kärjet koskettaen toisiaan tarkoittaa taas esimerkiksi Brasiliassa, Turkissa ja Saksassa kusipäätä.

Japanissa samainen merkki viestittää rahaa.

Tsemppiä sormet ristissä

Meillä totuttu etu- ja keskisormen ristiminen hyvän onnen merkiksi tarkoittaa Vietnamissa naisen vaginaa.

Rock 'n' Roll

Rokkimerkkinä tunnettu kädellä tehtyjä häränsarvia kannattaa välttää useissa maissa. Esimerkiksi Brasiliassa, Kolumbiassa, Espanjassa ja Portugalissa käsimerkki tarkoittaa, että henkilön puoliso pettää häntä.

Lue myös aikaisemmin julkaisemamme juttu ärsyttävistä kanssamatkustajista tästä.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat