Irti Facebook-riippuvuudesta: 8 hyvää syytä hylätä naamakirja

02.01.2014 18:45 - Heli Thoren

Nyt ne on listattu. Facebookissa on hyviä puolia, mutta myös lukuisia hyvin huonoja ja ärsyttäviä piirteitä.

Monelle Facebook on tärkeä keino pitää yhteyttä ystäviin. Vaikka naamakirjassa on monia hyviä puolia, on myös monta seikkaa, jotka puoltavat sieltä lähtemistä. Ohessa 8 seikkaa, jotka kannustavat sinua lähtemään tai ainakin pitämään taukoa suositusta sosiaalisesta mediasta.

1. Ketään ei todella kiinnosta, mitä olet juuri nyt tekemässä tai mitä aiot tehdä

Tiedät itse ne päivitykset, jossa tuttavasi kertoo vauvansa melkein kääntyneen vatsalleen tai siitä, että hän on jälleen kerran flunssassa. Kiinnostaako? Niinpä.

2. Facebookissa menetät kaiken yksityisyytesi

Vaikka pyrkisit pitämään profiilisi mahdollisimman yksityisenä, se ei ole koskaan täysin mahdollista. Liika pihtaaminen voidaan myös tulkita salailuksi tai muuten vaan ärsyttäväksi.

3. Naamakirjan myötä vanhempasi ja jopa isovanhempasi voivat tarkkailla jokaista liikettäsi

Livahtiko uutena vuotena naamakirjaan kuva sinusta huulipunat poskilla viidestoista drinkki huulillasi? Vaivaannuttavaa sinusta, mutta vielä kurjemmalta se tuntuu äidistäsi, mummostasi ja anopistasi - jotka monissa perheissä ovat jo löytäneet tiensä jännittävään naamakirjaan.

4. Ystäväsi saattavat postata hyvin noloja kuvia sinusta

Poseeraatte kirjakerhonne kanssa yhteiskuvassa, jossa kaikki muut 11 naista hymyilevät kauniisti, mutta itse puristat kasvoja oudossa asennossa ja näytät 10 kiloa lihavammalta. Bling! Nyt kuva on kaikkien Facebook-ystäviesi nähtävillä, ja he miettivät: toivon mukaan hän pääsee joulukiloistaan pian eroon.

5. Kihlajais- tai vauvauutiset saattavat kääntää puukkoa haavassa

Eikö kosintaa vieläkään kuulu? Oletko yrittänyt tulla raskaaksi jo pitkään? Kuinka ihana onkaan huomata, että yli kahtakymmentä tuttavaasi on kosittu uuden vuoden kunniaksi. Ja vauvoja on tulossa toinen mokoma.

6. On vaivaannuttavaa saada kaveripyyntöjä ihmisiltä, ketä et halua / jaksa seurata

Ala-asteen ärsyttävä Tiina, joka varasti hajukumisi välitunnilla ja täytti tennarisi hiekalla pyytää sinua ystäväkseen. Jos et suostu, vaikutat ihmiseltä, joka pitää vihaa aivan turhan kauan. Jos suostut, joudut kuulemaan hänen elämänsä huippuhetkistä - vaikka sinua ei yhtään kiinnostaisikaan.

7. Facebook herättää kateutta

Oletko saanut unelmiesi merkkilaukun ja päätät kertoa siitä Facebookissa. Moni tulee takuulla kateelliseksi. Haaveiletko Thaimaan lomasta, mutta tänä(kään) vuonna sinulla ei ole siihen varaa. Kuinka ihanaa onkaan, kun naamakirjasi täyttyy palmu- ja rantakuvista, joissa tuttavasi poseeraavat kauniisti päivettyneenä.

8. Salipäivitykset

Juoksin juuri lenkin, nostelin painoja, hölkkäsin portaita ja vedin kolme leukaa - mutta mitä sitten? Facebook täyttyy raivostuttavista päivityksistä, jossa tuttavat hehkuttavat liikuntasuorituksiaan. Vaikka on tietenkin iloinen asia, että ihmiset liikkuvat, mutta tekeekö siitä todellista tai arvostettavaa se, että sillä leuhkitaan naamakirjassa. Urheilla voi myös ilman sosiaalista mediaa - uskokaa tai älkää.

Kilpailut

Uusimmat