Järkyttävän tehokas mainos pysäyttää: Älä käytä puhelinta autossa - katso miksi

10.06.2014 11:45 - Rea Tallgren

Moni meistä puhuu tai tekstaa puhelimella ajaessaan autoa. Niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä.

Volkswagen halusi muistuttaa ihmisiä siitä, miten vaarallista autossa tekstaaminen tai puhelimeen edes vilkaiseminen saattaa olla. Se kutsui leffateattereihin joukon ihmisiä, jotka luulivat tulleensa katsomaan elokuvaa. Toisin kuin yleensä, ihmisiä ei pyydetty laittamaan puhelimiaan äänettömälle.

Kun ensimmäinen mainos sitten alkoi, rentoutuivat ihmiset tuoleissaan ja katsoivat filmiä, jossa kuvattiin näkymää liikkuvasta autosta, kuskin näkövinkkelistä. Yhtäkkiä tilaisuuden järjestämisessä mukana ollut henkilö lähetti kaikille paikalla olijoille tekstiviestit yhtä aikaa.

Ihmiset kurkottivat kaivamaan taskusta puhelimiaan, ja heidän katseensa herpaantui isolta valkokankaalta hetkeksi. Se hetki kuitenkin oli ratkaiseva. Järkyttävän rysähdyksen kera videolla ajanut auto syöksyi ulos tieltä ja puuta päin.

Rysähdystä säikähtänyt yleisö jäi jähmettyneenä istumaan paikoilleen, kun heille valkeni, että he olivat juuri olleet todistamassa sitä, kuinka nopeasti auton kontrollin voi menettää, jos vilkaisee ajaessaan puhelinta.

Katso kylmät väreet aikaansaava video alta.

Kilpailut

Uusimmat