Kauppaketju Lidl avaa huomenna 25. marraskuuta ravintolan Helsingin keskustaan. Lidlerie on Lidlin ja huippukokki Henri Alénin yhdessä perustama ravintola, jossa tarjotaan korkeatasoisia lounas- ja illallismenuja. Ravintolassa on erikoista se, kuinka kaikki ruuat valmistetaan Lidlin myymälöistä saatavilla olevista raaka-aineista.
Lue myös: Lidlissä asiointiin tulossa iso uudistus
Ravintolan pöydät varattiin täyteen kuukausi sitten puolessa tunnissa. Varauslistalle lisättiin myöhemmin lisää pöytiä, jotka varattiin kaikki neljän minuutin aikana.
– Suosio on on jo nyt ylittänyt kaikki mahdolliset odotukset. En malta odottaa, että pääsemme huomenna avaamaan Lidlerien ja tarjoilemaan tuotteistamme valmistettuja annoksia, iloitsee Lidlin markkinointipäällikkö Jonna Musa.
Samoja ruokia voi tehdä myös kotona
Jos pöytä jäi saamatta, ravintolassa tarjolla olevia ruokia voi tehdä myös itse. Lidl ja Henri Alén ovat julkaisseet osan ravintola-annosten resepteistä, joita löytyy täältä. Reseptejä on muokattu hiukan, jotta ne sopisivat paremmin kotikeittiöissä valmistettaviksi.
– Ravintolassahan kokemus muodostuu ruoan lisäksi monesta tekijästä, kuten miljööstä, palvelusta ja niin edelleen. Mutta voi kotonakin vähän larpata ravintolatunnelmaa, laittaa vaikka kynttilöitä ja jotain hyvää musiikkia taustalle, kertoo Alén vinkkinä.
Lidlerie on auki tiistaista lauantaihin 25.–29.11. välisen ajan. Se sijaitsee osoitteessa Ainonkatu 3. Lounasta tarjotaan 11.30–14.00 ja illallista 17.00–22.00.