Juustoportti on Jalasjärvellä toimiva perheyritys, joka keskittyy juustojen ja muiden maitopohjaisten elintarvikkeiden tuotantoon. Yrityksellä on myös tienvarsikahviloita viidellä eri paikkakunnalla – Kurikassa, Jalasjärvellä, Ylöjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä sekä Kuopiossa.
Juustoportti koki vastikään menestystä, sillä yritys nappasi kolme pronssista mitalia Sveitsin Bernissä marraskuussa järjestetyssä arvostetussa World Cheese Awards -kilpailussa. Tunnustukset menivät Brandy-pähkinäjuustolle, Vuohen Grand Reservelle sekä Viinitarhurin juustolle. Kilpailussa oli mukana yli 5 000 juustoa yli 40 eri maasta.
Lue myös: Ruoka-aineet, joita et ole välttämättä keksinyt pakastaa – lue lista
– Kilpailimme perinteisten juustomaiden rinnalla erittäin kovatasoisessa sarjassa. Nämä mitalit kertovat, että suomalaisella käsityöllä tehdään todella huippuluokan juustoja. Meillä on upea ja osaava tiimi, joka tekee intohimolla työtä joka päivä, juustomestari Ville Kuivinen sanoi.
Toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kommentoi seuraavasti:
– Olemme hakeneet oppimme 90-luvulla Keski-Euroopasta. Silloin kellaroitujen erikoisjuustojen markkina oli pieni, sillä Suomessa ei ollut totuttu voimakkaan makuisiin juustoihin. Juustokulttuuri oli erilaista silloin. Nyt kun saamme kansainvälistä tunnustusta, niin kyllähän se lämmittää sydäntä.
Juustoportti sai tunnustusta myös vuonna 2023, kun yritys osallistui kilpailuun Itävallan Tirolissa Käsiade-juustotapahtumassa, jossa oli mukana satoja juustoja ympäri Eurooppaa. Tuolloin Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto ja Vuohen Grand Reserve palkittiin kultamitaleilla.
Juustoportin tuotteita maistellaan myös Euroopassa. Yritys vie juustoja muun muassa Saksaan ja Alankomaihin.
Lue myös: Suomalaiset juustot palkittiin maailmalla – "Suomalaisella sisulla ja nöyrällä asenteella"