15 huikeaa ja täysin uutta käyttötapaa hammastahnalle

23.06.2014 13:45 - Katariina Näreaho

Hammastahna on oikea ihmeaine. Sille löytyy lukuisia erilaisia käyttötapoja niin kauneudenhoidossa kuin siivoamisessakin.

Hammastahnasta on vaikka mihin! Tässä 15 tavallisuudesta poikkeavaa tapaa käyttää hammastahnaa arjessa.

1. Perinteinen (ei geelimäinen) hammastahna lievittää hyönteisten pistoksista seuraavaa kutinaa.

2. Geelimäinen hammastahna toimii myös hiuksissa. Jos hiusgeelisi on loppu ja tarvitset pikaisesti kohotusta kuontaloon, kokeile hammastahnaa.

3. Jos sormesi ovat mullassa tai maalissa, voit puhdistaa kyntesi ja kynnenaluset hammastahnan ja harjan avulla. Sormesi puhdistuvat ja tuoksuvat raikkailta. Valkaisevalla hammastahnalla saat vaalennettua kellastuneet kynnet: anna tahnan vaikuttaa kynsissä viisi minuuttia ja huuhtele pois.

4. Hammastahnan avulla voit myös hangata ihostasi hiusvärin jättämät jäljet. Mitä nopeammin saat läikän puhdistettua, sen paremmin hammastahna siihen puree. Anna tahnan vaikuttaa hetki ja hankaa pyörivin liikkein. Huuhtele lopuksi pois.

5. Jos hiuksissasi on purukumia, levitä siihen hammastahnaa. Tahna saa purukumin haurastumaan, joten hiero purukumia tahnalla niin kauan, että se lähtee hiuksistasi irti. Kun olet saanut purukumin pois, pese lopulta hiukset normaalisti shampoolla ja hoitoaineella.

6. Hammastahnan ja -harjan avulla voit puhdistaa silitysrautasi kiiltäväksi. Pyyhi lopuksi rauta kostella pyyhkeellä puhtaaksi tahnasta.

7. Myös kylpyhuoneen ja keittiön lavuaarit puhdistuvat kätevästi hammastahnalla. Pursota tahnaa lavuaariin, hankaa kostealla sienellä ja huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä. Uutuuttaan kiiltävä lavuaari myös tuoksuu raikkaalta!

8. Vaaleisiin tekstiileihin tulleet tahrat lähtevät kun hankaat niihin hammastahnaa. Huuhtele tahna välittömästi pois ja toista hoito tarvittaessa niin usein että tahra on poissa. Pese lopuksi pesukoneessa normaalisti.

9. Jos lapsesi ovat innostuneet piirtämään liiduilla seinään, saat poistettua taideteokset hankaamalla niihin hammastahnaa kostealla liinalla. Kokeile hammastahnaa aluksi pieneen huomaamattomaan paikkaan siltä varalta, että tahnan puhdistava vaikutus vahingoittaa seinämateriaalia.

10. Hammastahna korvaa myös kitin hätätilanteessa. Peitä seinään jääneet reijät ja kolhut tahnalla ja anna sen kuivua.

11. Muoviset puutarhakalusteet puhdistuvat hammastahnalla ja hankaussienen avulla.

12. Jääkaapin ja pakastimen tiivisteet unohtuvat monelta siivouksen yhteydessä. Helpoiten se kuitenkin onnistuu hammastahnan ja harjan avulla.

13. Suihkusaippuan jättämät tahrat lähtevät kaakeleista ja lasisilta pinnoilta hetkessä. Hammastahna jättää pinnat kiiltäviksi ja raikkaiksi.

14. Hammastahna korvaa myös sinitarran! Laita tahnaa julisteen kulmiin ja juliste seinään. Kun tahna kuivuu, pysyy juliste seinässä pitkään.

15. Hiero pieni määrä hammastahnaa silmä- ja uimalaseihisi. Tämä täyttää pienet naarmut ja estää lasien huurtumisen.

Lisää siivoamiseen liittyviä vinkkejä hammastahnan käyttöön löydät täältä.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat