Kuva: Fotolia

Muuttaminen tarjoaa haasteita - 4 tärkeää asiaa, joihin varautua uudessa kaupungissa

27.07.2016 15:45 - Tiina Svensk

Vaikka muuttoon olisikin valmistautunut huolella, tulee vastaan myös yllätyksiä.

Muutto uuteen kaupunkiin tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa omalle epämukavuusalueelleen, sillä uudessa ympäristössä kaikki on uutta, ja jännittävää. Vaikka uuteen vaiheeseen elämässään olisi valmistautunut kuinka hyvin tahansa, jää varmasti moni asia huomioimatta.

Elite Daily muistuttaakin neljästä tärkeästä, mutta harmillisesta varjopuolesta, jotka jokaisella muuttajalla tulee varmasti vastaan:

1. Muuttamisen arvoa ei mitata rahassa

Olet varmasti valmistautunut muuttoon säästämällä rahaa takuuvuokraan ja muihin kuluihin, mitä kaupungin vaihtamisesta aiheutuu. Muuttaminen maksaa kuitenkin myös tavalla, jota ei voi mitata rahassa - sen vuoksi sinun täytyy nimittäin luopua kodistasi.

Muuttaminen tuntuu myös ihmissuhteissa. Valmistaudu siihen, ettet näe perhettäsi ja vanhoja ystäviäsi enää päivittäin.

2. Tottuminen vie aikaa

Vaikka uusi ympäristö tarjoaakin paljon, mitä ihmetellä ja mistä innostua, vie uuteen kaupunkiin tottuminen joskus paljonkin aikaa. Älä siis huolestu, jos uusi kaupunki ei tunnu saman tien kodilta - anna itsellesi aikaa totutella kaupungin tunnelmaan, tapoihin ja ihmisiin.

3. Opit nöyräksi

Uusi kaupunki opettaa samaan aikaan nöyräksi ja jättää sinut ihmettelemään tilanteita kerta toisensa jälkeen. Saat ihmetellä myös omia onnistumiasi: oletko löytänyt työn uudessa kaupungissa, löytänyt kantakahvilan ja päättänyt, missä haluat elää ja asua? Kyseiset tilanteet tulevat lisäämään itsetuntoasi huomattavasti.

Toisaalta joudut myös tilanteisiin, joita et vain yksinkertaisesti osaa ratkaista. Silloin saat turvautua läheisiisi puhelinsoiton avulla. Opit myös, että vanhempasi todella tietävät, kuinka mikä tahansa asia korjataan tai hoidetaan kuntoon.

4. Opit arvostamaan ihmisiä

Uuteen kaupunkiin muuttaminen laittaa ystävyyssuhteet testiin. Kun muutat kauas rakkaista ihmisistäsi, välimatka näyttää, ketkä ovat valmiita pysymään rinnallasi etäisyyksistä huolimatta. 

Uusi kaupunki antaa sinulle myös mahdollisuuden rakentaa aivan uuden tukiverkoston ympärillesi: saatat löytää myös ihmisiä, joiden kanssa voit muodostaa syvempiä ystävyyssuhteita kuin olet aiemmin kokenut.

 

Lue myös: Edessä muutto uuteen kaupunkiin? Vieras paikka muuttuu kodiksi täsmävinkeillä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat