Kuva: Fotolia

Kiinnostaako metsästys harrastuksena? Suosikkiartisti vinkkaa keinot harrastuksen aloittamiseen

10.08.2016 18:45 - Senja Rapila

Suomalaisten suosikkiartisti Spekti, eli Samuli Huhtala, on itse innokas linnustaja. Hän on kulkenut isänsä mukana metsällä siitä lähtien kun oppi kävelemään.

Vaikka saatat luulla, että metsästys on pelkästään eläinten tappamista, se on paljon muutakin: metsästäjät tekevät muun muassa paljon vapaaehtoistyötä yhteiskunnan hyväksi, esimerkiksi tarjoamalla viranomaisille apua esimerkiksi liikenteessä loukkaantuneiden tai vaaraa aiheuttavien hirvieläinten ja suurpetojen jäljestämiseksi, karkottamiseksi tai talteen korjaamiseksi.

Lisäksi metsästys on yksi suomalaisten suosikkiharrastuksista, vaikka harrastus rajoittuukin päämääräisesti syksyyn. Metsästyskortin lunastaa vuosittain noin 300 000 suomalaista. 

Yksi innokkaista erälläkävijöistä ja metsästäjistä on suomalaisten suosikkiartisti Spekti, eli Samuli Huhtala. Oman metsästysharrastuksensa Huhtala aloitti pienenä poikana ja kokee, että metsästys on tullut verenperintönä isältä pojalle.

- Faija on todella innokas metsästäjä ollut aina ja olen siitä lähtien kun olen osannut kävellä kulkenut hänen mukanaan lintujahdissa. Metsästän lähtökohtaisesti kanalintuja, joten kausi alkaa syyskuussa ja loppuu lokakuussa. Yritän silloin mahdollisimman paljon olla jahdissa, hän kertoo Voice.fi:lle.

(kuva: Senja Rapila)

Metsästys on paljon muutakin kuin ammuskelua

Musiikkia työkseen tekevä metsästysharrastaja kertoo, että luonnossa samoillessa arjen hektisyys helpottaa.

- Näen musiikin tekemisen ja metsästyksen aivan loistavana vastapainona toisilleen, koska tuolla eräjormailussa pääsee irti siitä ympäröivästä yhteiskunnasta ja siitä hektisyydestä, kun taas musan tekeminen on aika paljon sitä, että pitää olla siinä tietyllä tavalla pulssilla, että mitä tapahtuu, hän kertoo.

Huhtala summaakin, että metsästys menee enemmän luontoharrastuksena, kun voi kävellä metsässä ja nauttia luonnosta ja hiljaisuudesta monia tunteja - tai päiviä.

- Kun kulkee sen pyssyn kanssa, ei siinä voi ajatella mitään muuta. Siinä pääsee todella hyvin irti kaikista mahdollisista arkimurheista.

Jos metsästys kiinnostaa harrastuksena, suosittelee Huhtala hakeutumaan johonkin seuraan, jossa pääsee tutustumaan harrastukseen.

- Keskeisintä olisi löytää joku lajin harrastaja, jonka mukaan voi päästä katsomaan, että mistä siinä on kyse. Se on tietysti todella vaikeaa päästä siihen lajiin sisään, jos ei ole ketään tuttua, joka sitä harjoittaisi. Sitä kautta itse koettaisin lähteä, jos on joku tuttava tai sukulainen, joka metsästää.

Voit tutustua erilaisiin metsästysseuroihin ja itse harrastukseen internetin välityksellä. Parhaiten saat kuitenkin tietoa, jos soitat oman kuntasi metsästysseuran jollekin hallituksen jäsenelle, jos lähipiiristäsi ei löydy metsästysharrastajia.

Tämän vuoden metsästysaikoihin voit puolestaan tutustua täällä.

Lähde: Riista

Lue myös: Spekti: Koen, että tässä ammatissa pitäisi olla enemmän narsisti

Kilpailut

Uusimmat