Vieraat ovat juuri saapumassa, kun maistat ruokaa ensimmäisen kerran. Samalla huomaat lisänneesi liikaa suolaa. Mikä avuksi?
Tilanne on vielä pelastettavissa ja illallinen voi onnistua, kun tuunaat ruoan nopeasti kuntoon.
Keittoon:
Mikäli kyseessä on keittoruoka, kannattaa seokseen lisätä pääraaka-ainetta lisää, jolloin suolaisuuden pahin terä häviää.
Lihaan:
Onko liha liian suolaista? Lisää lautaselle jotakin suolatonta lisuketta, kuten riisiä tai perunaa. Liha ja lisuke sekoittuvat jokaisella puraisulla, jolloin suolaisuus vähenee.
Kasviksiin:
Jos kasviksiin lorahti liikaa suolaa,voi tilanteen korjata lisäämällä niihin mietoa juustoa, kuten mozzarellaa tai ricottaa.
Jos tilanne on kriittinen, ovikello soi, eikä aikaa ole, voi tilanteen korjata myös yksinkertaisella kikalla: avaa ruoan kanssa pullo kuohuvaa kuten Proseccoa tai vichyä. Kuplat vähentävät suolan vaikutusta jokaisen hörpyn jälkeen.
Lue myös: Sokeri ei ole ainut syyllinen painonnousuun – liha lihottaa yhtä paljon
Lähde: Real Simple