Kuva: Fotolia

Syötä lapsesi älykkääksi - suomalaistutkimus selvitti tärkeimmät ruoka-aineet menestykseen

14.09.2016 15:15 - Rea Tallgren

Ruokalautasen koostumuksella voi olla aiempaa suurempana pidettyä seurauksia siihen, kuinka hyvin lapsi pärjää koulussa.

Lapset, jotka syövät ensimmäisen kolmen kouluvuotensa aikana kokojyväviljoja, kalaa, vihanneksia ja hedelmiä, pärjäävät paremmin älykkyyttä mittaavissa testeissä. Tulokseen on tullut Itä-Suomen yliopisto tuoreessa tutkimuksessaan. 

Tutkimuksen mukaan löydöksillä ei ole mitään tekemistä esimerkiksi lapsen perhetaustan tai fyysisen aktiivisuuden kanssa. Tutkimus vihjaakin, että ruokavalinnoilla on aivotoimintaan kenties suurempikin vaikutus kuin olemme tähän mennessä uskoneetkaan. 

Tutkimuksessa seurattiin 161:tä lasta, jotka olivat iältään kuudesta kahdeksaanvuotiaita. Heitä seurattiin ensimmäisestä luokasta kolmannelle luokalle asti. Seurattujen lapsien akateemisia taitoja testattiin kokein ja heidän ruokatottumuksiaan seurattiin ruokapäiväkirjojen avulla. 

Mitä enemmän oppilaat söivät edellä mainittuja ruokia, hyviä rasvoja, marjoja ja mitä vähemmän punaista lihaa, sokerilla kyllästettyjä tuotteita ja tyydyttymätöntä rasvaa, sitä parempia tuloksia he saivat kokeissa.

Lue myös: 5 asiaa, jotka saattavat yllättää tuoreen äidin ensimmäisen vuoden aikana

Lue myös: Tärkeät neuvot valmistavat lasta tulevaan: "Älä anna kenenkään rikkoa sinua sanoilla"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat