Kuva: Fotolia

Ensimmäiset ilmaiset äitiyspakkaukset Jenkkeihin - hurja ero sisällössä verrattuna Suomeen!

27.01.2017 10:15 - Senni Loikala

New Jerseyn osavaltio jakaa yli 100 000 ilmaista äitiyspakkausta tänä vuonna.

Suomalaisia äitiyspakkauksia hehkutetaan usein maailmalla. Viime kesänä muutama brittisairaala aloitti kokeilun, jossa ilmaisia pakkauksia jaettiin tuoreille äideille. Nyt valtion maksamat äitiyspakkaukset saapuvat ensimmäistä kertaa myös Yhdysvaltoihin, kun niitä aletaan jakaa uusille vanhemmille New Jerseyn osavaltiossa.

Good Housekeeping -lehden mukaan äitiyspakkauksia jaetaan 105 000 kappaletta tänä vuonna New Jerseyssä. Vanhempien tulee rekisteröityä verkkopalveluun lunastaakseen äitiyspakkauksen.

Lehden mukaan amerikkalaiset äitiyspakkaukset sisältävät ”kaikkea, mitä uudet äidit tarvitsevat lapsensa ensimmäisten elinpäivien aikana, kuten vaippoja, puhdistusliinoja, bodyn, liivinsuojuksia ja nänneihin tarkoitettua rasvaa.

Lisäksi lehdessä painotetaan, että itse laatikko on erityisen hyödyllinen lapsen nukkumispaikaksi. Lehdessä kerrotaan myös, että Suomessa on mailman pienimmät lapsikuolleisuusluvut.

Amerikkalainen äitiyspakkaus ei kuitenkaan ole sisällöltään läheskään yhtä kattava kuin suomalaispakkaukset. Katso alta kuva äitiyspakkauksesta, jollaisen uudet äidit New Jerseyssä lunastavat itselleen.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Vertaa amerikkalaista äitiyspakkausta Suomessa vielä paraillaan jaettavaan äitiyspakkaukseen, josta näet kuvan alta:

(kuva: Annika Söderblom © Kela)

Kaikki suomalaisäidit eivät olleet tyytyväisiä vuoden 2016 äitiyspakkaukseen, joka korvataan uudella pakkauksella vasta, kun edelliset on jaettu loppuun. Pääset lukemaan äitien kannanottoja viime vuoden pakkauksesta täältä.

Kilpailut

Uusimmat