Kuva: Fotolia

Kolme sisustusvinkkiä onnellisempaan elämään - ota haltuun hygge-asiantuntijan helpot ohjeet

12.03.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Tanskalaisesta hygge-elämäntavasta kirjan kirjoittanut Meik Wiking kehottaa kiinnittämään sisustuksessa huomiota pehmeään valaistukseen ja maanläheisiin värisävyihin.

Olet saattanutkin kuulla jo Tanskasta peräisin olevasta hygge-ilmiöstä. Hygge-sanalla kuvataan tanskalaisille ominaista nautintoon ja rentoutumiseen keskittyvää elämäntapaa. Hygge – hyvän elämän kirja -opasteoksen kirjoittanut tanskalainen Meik Wiking kuvailee hyggeä ”tietoiseksi mukavuudentavoitteluksi, tunnelmanluonnin taiteeksi ja introverttien sosiaalisuudeksi”.

Wiking toimii tanskalaisen Happiness Research Instituten johtajana, joten hän on työssään pohtinut paljon onnellisuuden rakennuspalikoita. Tanska sijoittuu kerta toisensa jälkeen onnellisuustutkimuksissa maailman kärkeen, ja Wikingin mielestä hyggellä on osuutensa asiaan.

Voice.fi haastatteli Wikingiä hygge-kirjan julkaisun tiimoilta ja tiedusteli mieheltä muun muassa, millainen olisi parhaiten onnellisuutta tukeva ja ”hyggemäinen sisustus”. Kodin sisustukseen kannattaa panostaa, sillä juurikin oma koti on Wikingin mielestä hyggeilyn tukikohta.

Mies antoi kolme vinkkiä onnellista elämää tukevaan sisustukseen:

1. Valaistus

”Tunnelmanluonnissa pääsee alkuun, kun keskittyy valaistukseen. Tanskalaisille valaistus on yleisesti ottaen hyvin tärkeää, ja varsinkin kynttilät ovat tärkeitä. Tanskalaiset kuluttavat kynttilävahaa kaksi kertaa enemmän kuin Euroopan toisiksi eniten kynttilävahaa kuluttava maa. Luomme tunnelmaa pehmeällä valaistuksella.”

(kuva: Fotolia)

2. Hygge-nurkkaus

”Me tanskalaiset mietimme paljon, miten saisimme olohuoneistamme hyggemäisiä. Yksi hyvä tapa on pistää pystyyn hygge-nurkkaus, jossa voi istua ja tuntea olevansa suojassa. Hygge-nurkkauksessa voi olla esimerkiksi kirjoja, kynttilöitä, huopia ja tyynyjä.”

(kuva: Fotolia)

3. Materiaalit ja värit

”Sisustuksessa kannattaa suosia orgaanisia materiaaleja, kuten puuta. Tyynyjen tulee olla tehty mukavan tuntuisista kankaista. Tärkeää ei ole pelkästään se, miltä asiat näyttävät, vaan myös se, miltä ne tuntuvat. Lasi ja teräs eivät tunnu hyggemäisiltä.
Sisustuksen ja pukeutumisen väreissä suosimme maanläheisiä sävyjä. Sisustuksessa on paljon valkoisen ja beigen tapaisia hienovaraisia värejä eikä vaikkapa kirkasta punaista ja keltaista.”

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Uusi trendi jyllää sisustuksessa - tekee kodista hetkessä tunnelmallisemman

Kilpailut

Uusimmat