Kuva: Fotolia

Grilliherkku, joka vie kielen mennessään - katso miten valmistuu häränkyljys punaviinikastikkeessa

25.04.2017 14:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Grillissä valmistettu ruoka ei vaadi aina suuria.

Grillikausi lähestyy jälleen kovaa vauhtia ja uusille, herkullisille resepteille on kysyntää. Jos kaipaat suhteellisen nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa liharuokaa, kannattaa tutustua Kuumaa kamaa grillistä -kirjan tarjontaan.

Kirjan sivuilla on muun muassa ohje herkulliseen häränkyljykseen, joka tarjoillaan maukkaan punaviinikastikkeen kera.

Alkuvalmistelut vievät kirjan mukaan noin 25 minuuttia ja hiukan pidempi aika, noin 30 minuuttia, kuluu herkun odottamiseen grillistä.

Yllätä siis oma rakkaasi liha-annoksella, joka ei varmasti jätä kylmäksi.

Ainekset:

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl pippuria

2 häränkyljystä (350 grammaa)

Punaviinikastike

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

1 punasipuli pieneksi silputtuna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

pieni nippu tuoretta timjamia silpittuna

2 dl punaviiniä

1 rkl jauhoja

1 tl dijonsinappia

1 tl tomaattipyreetä

2 dl lihalientä

suolaa sekä pippuria

1. Pane oliiviöljy, suolaa ja pippuria ei-metalliseen astiaan. Valitse astia niin, että siihen mahtuvat myös kyljykset. Kääntele kyljyksiä seoksessa.

2. Punaviinikastikkeen valmistus:

Kuumenna oliiviöljy ja voi keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisä punasipuli sekä valkosipuli ja kuullota noin 10 minuuttia silloin tällöin hämmentäen, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja karamellisoituu.

Lisää timjami sekä punaviini ja hauduta niin pitkään, että seos on kiehunut puoleen kokoon. Lisää jauhot, sinappi ja tomaattipyree.

Lisää hitaasti lihaliemi jatkuvasti sekoittaen, jotta kastike ei pääse paakkuuntumaan. Lisää sitten suolaa ja pippuria. Kun kastike on kiehunut pari minuuttia, sammuta lämpö ja pidä kastike lämpimässä paikassa.

3. Valmistele grilli ja esilämmitä se riittävän kuumaksi suoragrillausta eli korkeassa lämmössä tapahtuvaa grillausta varten.

4. Laita kyljykset grilliin ja paista neljä minuuttia kummaltakin puolelta, jolloin saat pihvistä mediumin. Anna kyljysten jäähtyä lämpimässä 2 minuuttia ja tarjoile sitten punaviinikastikkeen kanssa.

Oletko sinä mielestäsi loistava grillaaja? Jos vastasit kyllä, kannattaa sinun ehkä ottaa osaa Grillimaisteri-kisaan. Tarkempiin ohjeisiin voit tutustua täällä.

Lue myös: Kaipaako grillikautesi uusia ideoita? Lue raikkaat kokeilut ruuanlaittoon

Lähde: Kuumaa kamaa grillistä. 2017, Gummerrus

Kilpailut

Uusimmat