Kuva: Fotolia

Tutkimus: Isien ja lasten yhteiset leikit vauva-aikana tekevät lapsesta älykkään

10.05.2017 11:45 - Karoliina Kotala

Tuoreen tutkimuksen mukaan isät pystyvät vaikuttamaan hyvinkin paljon lastensa älykkyyteen.

Lontoossa toteutetun tutkimuksen mukaan isien ja lasten vuorovaikutuksella on iso merkitys lapsen älykkyydelle. Positiiviset vaikutukset havaittiin niiden isien kohdalla, jotka viettivät laatuaikaa lapsensa kanssa näiden ensimmäisten elinkuukausien aikana. Erityisesti hienotunteisten, rauhallisten ja ei-ahdistuneiden isien lapset kasvoivat älykkäämmiksi nuoriksi.

Vaikutukset olivat samanlaisia huolimatta perheen tuloista.

- Selkeä viesti on, että uusien isien kannattaa ehdottomasti ottaa osaa lapsen elämässään ja leikkiä hänen kanssaan. Vaikka vauva olisi pienikin, niin leikki ja vuorovaikutus hänen kanssaan johtaa positiivisiin tuloksiin, tutkija Paul Ramchandani kertoo.

Tutkimus toteutettiin seuraamalla 128 isän vuorovaikutusta kolmen kuukauden ikäisen lapsensa kanssa. Lisäksi lapsen kognitiivista kehitystä seurattiin vuotta myöhemmin. Tutkijat kuvasivat yhteiset leikkihetket, joissa isät ja lapset leikkivät ilman leluja. Samojen perheiden kirjanlukuhetkiä seurattiin, kun lapset olivat kaksivuotiaita ja yllä mainitut tutkimustulokset ilmenivät.

Lue myös: Uusi tutkimus kauhistuttaa synnyttäjiä: Välilihan pitäisi antaa repeytyä ilman viiltoa!

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat