Kuva: Fotolia

Kesävinkki: Älä säilytä kuohuviiniä tai samppanjaa jääkaapissa yli kolmea päivää!

17.05.2017 20:45 - Karoliina Kotala

Monella on tapana säilyttää kuohuvansa jääkaapissa ainakin useamman päivän ennen sen tarjoilua. Säilytyksen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkka.

Viininvalmistaja Marie-Christine Osselin kertoo, että kuohuviinin ja samppanjan liian pitkä säilyttäminen jääkaapissa voi tehdä sille yllättävää hallaa.

- Jos aiot nauttia kuohuvaa tai samppanjaa muutaman päivän sisään sen ostamisesta, on ok säilyttää sitä jääkaapissa. Mutta älä pidä pulloja jääkaapissa yli kolmea päivää, sillä sen jälkeen kupliva alkaa muuttua, Osselin kertoo.

Kuohuvan tai samppanjan säilyttäminen jääkaapissa pidempään voi aiheuttaa korkin kuivumisen, koska jääkaapissa ei ole tarpeeksi kosteutta.

- Kun korkki kuivuu, juoma hapettuu nopeammin ja sen aromit muuttuvat.

Osselinin mukaan paras paikka säilöä kuohuvat on viileässä paikassa, jossa lämpötila ei vaihtele ja jossa pulloihin ei osu suora valo. Paras keino viilentää pullot juomakelposeksi puolestaan on täyttää cooleri tai iso astia jäillä ja laittaa siihen yksi kolmasosa vettä. Anna pullon viilentyä jäävedessä 15-20 minuuttia.

- Ja kun nautit kuohuvaa tai samppanjaa, täytä lasista vain yksi kolmannes juomalla ja pidä lasin jalasta kiinni juodessasi, jotta juoma ei lämpene, Osselin opastaa.

Lue myös: Kesävieraan käytöslista: Vie viiniä, mutta älä odota saavasi maistaa sitä

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat