Kuva: Fotolia

Pidä treenimatto puhtaana - katso miten poistat bakteerit tehokkaasti

05.06.2017 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Treenimatto kannattaa puhdistaa säännöllisesti, jottei tule jumppailtua bakteerien seassa.

Jooga- ja treenimatot keräävät itseensä tehokkaasti bakteereja ja likaa. Jos siis et muista, koska olet viimeksi pessyt oman mattosi, ota se päivän ohjelmaksi hetimiten. Kun maton pitää puhtaana on treenikin huomattavasti nautinnollisempaa.

Pure Wow -sivusto vinkkaa nokkelasta tavasta, jolla kuka tahansa saa joogamattonsa puhtaaksi kotioloissa. Hommaan tarvitaan vain sitruunaa, ruokasoodaa sekä puhtaan sienen tai liinan.

Miten homma sitten toimii?

Aluksi lisää noin teelusikallinen ruokasoodaa kuppiin ja purista sen päälle sitruunan mehut. Tämän jälkeen lisää seokseen vettä ja upota sieni tai liina seokseen. Ota liina, purista kuivemmaksi ja pyyhi matto sen avulla. Toista pesu maton molemmin puolin.

Kuivata matto, mutta tee se sisällä. Aurinko saattaa nimittäin vahingoittaa maton kumia. Sen sijaan aseta matto pyyhkeen päälle ja rullaa. Älä jätä mattoa pyyhkeen sisään, vaan avaa rulla ja aseta matto roikkumaan narulle. Anna olla noin pari tuntia ja matto on taas käyttövalmis.

Miksi homma toimii?

Homma toimii siksi, että sitruuna on luonnollinen desinfiointiaine, joka pitää maton raikkaana ja puhtaana, säännöllisesti käytettynä. Ruokasooda sen sijaan on tehokas mutta hellävarainen tummentumien poistaja.

Lue myös: Joogaliikkeet, jotka jokaisen kannattaisi tehdä joka päivä

Lue myös: 10 helppoa jooga-asentoa, jotka auttavat parantamaan seksielämää

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat