Kuva: Fotolia

Ylisyötätkö lemmikkiäsi? Tarkkaile selviä merkkejä

12.07.2017 12:45 - Senja Rapila

Eläinlääkäri suosittelee, että kissan ja koiran suolen toimintaa kannattaa seurata, jos epäilee syöttävänsä lemmikilleen liikaa ruokaa.

Monet lemmikinomistajat eivät tule ajatelleeksi sitä, milloin he syöttävät jopa liikaa ruokaa rakkaalle karvaturrilleen. Ylisyömistä ei nimittäin huomaa ennen kuin on jo "liian myöhäistä".

Asiantuntija on kertonut Good Housekeeping -julkaisulle, että olemassa on todella helppo keino katsoa, syökö rakas lemmikki liikaa.

- Koirallasi tai kissallasi pitäisi olla hieman vyötäröä. Täydellinen eläimen kroppa on sellainen, missä koiralla tai kissalla on hieman tiimalasimainen vyötärö ja voit tuntea kylkilyyt, kun kosketat kevyesti eläimen kylkiä, eläinlääkäri Danny Tufaro on kertonut.

Jos joudut painamaan ja etsimään kylkiluita, tai ne eivät tunnu, eläimellä on liikaa rasvakerrosta. Mikäli lemmikkisi on todella pörröinen, vyötäröä voi olla vaikea nähdä. Tässä vaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota suolen toimintaan.

- Hyvin yleinen ylisyönnin oire on se, että suolen toiminta on normaalia aamuisin, mutta sitten päivän aikana uloste muuttuu todella pehmeäksi. Se on todella helppo tapa huomata, että ylisyötät eläintäsi.

Tufaro vihjaa myös, että mikäli olet epävarma siitä kuinka paljon lemmikkisi tulisi syödä päivän aikana, kannattaa vierailla eläinlääkärin luona ja kysyä ohjeita ruokintaan.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Miksi kissat kehräävät? Tyytyväisyyden lisäksi tavalla on synkempi merkitys

Lue myös: Kissatko eivät muka kiinny omistajiinsa? Suloinen video todistaa toisin

Kilpailut

Uusimmat